Kaupunkiuutiset

"Tennis on elämäntapa"

– Liikunta ja etenkin tennis on tullut minulle elämäntavaksi, arvioi liikunnallisia harrastuksiaan hattulalainen Marja-Liisa Hedman.

Yli 70-vuotiaana hän pelaa kilpaa tennistä, käy kuntosalilla, jumppaa, joogaa, ui, tanssii, sauvakävelee ja etenkin hiihtää todella paljon, jos siihen vain on mahdollisuuksia.

– Nuorempana tuli vielä tanhuttua ja tehtyä käsitöitä. Yhdistyskuvioihin en ole mennyt mukaan, niitä en ole tuntenut omakseni. Tärkeimpiä anteja harrastuksista ovat ystävät ja tuttavat, kaikki harjoituksethan erittäin sosiaalisia tapahtumia. Niistä kertyy hyvä peruskunto, jota kilpatennis sitten vaatii, hän korostaa.

 

Hänen vanhempansa lähtivät Pohjois-Karjalan Impilahdelta evakkoon kolmikuukautisen tyttärensä kanssa. He asettuivat Raaheen ja siellä Hedman teki – tietysti Rautaruukilla – elämäntyönsä laboranttina.

– Raahessa hoidimme naapurin kanssa yhdessä lapsia ja hän ehdotti tenniksen kokeilemista. Oli silloin hieman alle kolmikymppinen ja jäin heti koukkuun lajiin. Kilpaileminen tosin alkoi vasta kymmenisen vuotta myöhemmin ja ensimmäinen SM-kulta tuli 40-vuotiaissa senioreissa.

– En sitten tiedä, montako SM-voittoa tai muita mitaleja on aikojen saatossa tullut. Itse pelaaminen on kuitenkin tärkeämpää kuin mitalit. Tänäkin vuonna niitä on tullut puolenkymmentä ja viime vuosi oli urani parhaita. Parolan kenttä on oikein hyvä hiekkatekonurmi ja myös Aulangon massa-alusta kelpaa todella hienosti, Parolassa kymmenisen vuotta asunut Hedman kiittelee pelimahdollisuuksia alueella.

Talvella hän saa riittävästi sisävuoroja. Muutto Raahesta etelämmäksi tuli ajankohtaiseksi eläkkeelle jäämisen kautta.

 

SM-tason lisäksi Hedman on pelannut maajoukkueessa PM-kisoissa ja MM-tapahtumissa. Ensi vuoden MM-kisat pidetään USA:ssa ja sinne hän ei ole aikonut mennä.

PM-tasolta pelkintokaapista löytyy mitaleja, MM-kisoista niitä ei ole tullut. Parhaana MM-tason kisanaan hän pitää viime vuoden kisoja Kroatiassa, jossa tuliaisina lähes viidenkymmen kilpailijan joukosta sijoitus oli kuudentoista parhaan joukkoon. Aviomies Harri on toiminut koko uran ajan hänen valmentajanaan.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset