Kaupunkiuutiset

Teollisuus- ja 
rakennusalan 
näkymät positiivisia

Hämeessä teollisuus- ja rakennusalan yritysten lähikuukausien suhdannenäkymät ovat positiiviset, selviää EK:n heinäkuussa tekemästä Suhdannebarometrista.

– Teollisuus- ja rakennusalan yritysten suhdanneodotukset ovat positiivisemmat kuin keväällä; saldoluku oli heinäkuussa 24, kun huhtikuussa se oli 4, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Palvelualan näkymät ovat edelleen pysyneet kuitenkin vaisuina ja yleinen työllisyystilanne jatkuu alueellamme haastavana, Eerikäinen jatkaa.

Heinäkuussa teollisuus- ja rakennusalan yrityksistä 30 % ennakoi suhdanteiden paranevan ja 6 % heikkenevän. Hämeen yritysten suhdanneodotukset ovat koko maan keskiarvoa paremmat.

Hämeen teollisuus- ja rakennusalan tuotanto lisääntyi hieman toisella vuosineljänneksellä. Tuotannon ennakoidaan pysyvän likimain ennallaan loppukesän aikana. Tilausten määrä oli heinäkuussa edelleen negatiivinen; saldoluku oli heinäkuussa -22, kun huhtikuussa saldoluku oli -27.

Henkilöstön määrä on ollut viime kuukausina edelleen loivasti laskussa ja supistunee myös lähikuukausina lievästi.

Hämeessä palvelualan yritysten suhdannenäkymien saldoluku oli heinäkuussa -2, kun huhtikuussa saldoluku oli -4. Vastaajista 11 % odottaa suhdanteiden paranemista ja 13 % heikkenemistä. Odotukset ovat koko maan keskiarvoa varovaisemmat.

Myyntimäärät pysyivät lähes ennallaan vuoden toisella neljänneksellä, mutta myynnin ennakoidaan hieman lisääntyvän loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Palvelualan henkilöstömäärä oli alkukesän aikana laskusuunnassa ja vähenee hieman myös lähikuukausina.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset