fbpx
Kaupunkiuutiset

Kolumni: Terveen koulun lakkautus on imagomoka

Tuulia Viitanen Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Kaupungin talous on kuralla ja säästöjä pitää tehdä. Yksi asia on muuttumaton. Aina kun puhutaan säästöistä, puhutaan Myllymäen koulusta.

Koulu on ongelmaton. Siellä viihtyvät oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta. On koulumummoa ja -vaaria, jotka mielellään tekevät hyvää lapsuudenkoulussaan. Ennen kaikkea on hyvä sisäilma. Se on näinä aikoina poikkeus.

 

Koulun lakkautusuhka on tyrmistyttänyt kaupunkilaiset. Terveistä, kaupungin omista kiinteistöistä siirrettäisiin myllymäkeläiset vuokrakiinteistöihin Seminaariin, jossa tämän tästä puhutaan sisäongelmista. Vai miten pitäisi suhtautua siihen, että Myllymäen koulussa on vieraillut “sisäilmapakolaisia” Seminaarista?

Oppilaita Myllymäkeen on ollut aina tulossa paljon. Kaikki nykyiset eivät edes mahdu nykyisiin koulurakennuksiin vaan yksi luokka on Kaurialan yläkoululla.

Myllymäen koululla on pitkät perinteet. Se on kyläkoulu keskellä kaupunkia ja ihmisen kokoinen. Sinne ei yksilö huku. Ei edes siellä yläkoulun puolella, jossa yksi luokka majailee.

 

Päättäjille Myllymäki on helppo säästökohde, koska Seminaari on suhteellisen lähellä. Lisäksi Myllymäen lakkautuksesta on puhuttu vuosikaudet, joten lakkautuspäätös ei tule uutena asiana vaan moneen kertaan vatvottuna kuin toriparkki konsanaan.

Hämmentävää sen sijaan on se, että koulu sijaitsee paraatipaikalla, rakennukset ovat terveitä ja koulu on pidetty. Lakkautus ei sovi myöskään kaupungin tulevaisuusvisioon, jossa on paljon uutta rakentamista keskustaan. Toki syntyvyys laskee, mutta ennusteiden mukaan juuri keskustoissa väkeä pitäisi piisata.

 

Aika moni muuttaja miettii, millaisia palveluja mahdollinen uusi kotikaupunki tarjoaa. Yksi merkittävä vetovoimatekijä ovat terveet koulut. Voi katsoa pohjoiseen ja todeta, ettei kannata ottaa mallia Akaasta. Siellä on jo vuosia eletty keskellä koulukaaosta, sillä kunnan liki kaikki koulut ovat olleet homeessa. Emämoka tehtiin, kun Viialassa vanha ja iso koulu peruskorjattiin. Suttahan siitä tuli. Nyt peruskorjatun koulun pihamaalla on parakki poikineen ja kunnan talous kuralla.

Myllymäen koulun lakkautus olisi valtava imagotappio kaupungille. Se kannattaa poliitikon muistaa, kun asiasta äänestetään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset