Kaupunkiuutiset

Terveisiä kotikuntoiluvälineiden hautausmaalta – Kevään ryhtiliike kartutti taas kellarin kokoelmaa

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Haeskelin yhtenä päivänä jotakin työhuoneesta, kun löin kipeästi varpaani lattialla lojuvaan tötteröön. Piti oikein sytyttää valot ja katsoa, mihin törmäsin.

Helmikuussa marketista ostamani etunojapunnerrusteline siinä kökötti paksuhkon pölyn peitossa. Mikä ihmeen ryhtiliike sai minut senkin ostamaan?

Testasin vehkeen jo samana iltana ja totesin, että kulmat ovat väärät ja olkapäähän sattuu.

Telineen vieressä oli toinen loistava heräteostos, vatsalihasliikkeitä varten suunniteltu rulla, eli niin sanottu voimapyörä.

Kokeilin sitä kerran, rullailin menemään, löin leukani lattiaan, enkä päässyt enää ylös.

Ei sijaa olohuoneessa

Kevään rospuuttokeleille tulee usein mieleen, kuinka kätevä vehje olisi kuntopyörä. Minulla niitä on ollut jo kolme.

Ajatuksena on aina, että telkkaria katsellessa hinkkaisi itsensä kuin huomaamatta kesäkuntoon.

Laite ei valitettavasti oikein istu vaimon feng shuihin ja häiritsevää sisustuselementtiä on vähän vaikea perustella, jos siinä ei tapahdu mitään.

Olen todennäköisesti kuluttanut enemmän kaloreita kantamalla kuntopyöriä vinttiin, kellariin ja uusiin osoitteisiin kuin varsinaisesti pyöräilemällä niissä.

Ostoskanavan helvetti

Minulla ja itsekuria vaativilla kotikuntoilulaitteilla on pitkä yhteinen historia.

1970-luvulla eläneet muistavat Bullworkerin, jolla muka pystyi tekemään 26 erilaista voimailuliikettä. Sen paikan vaatekaapin nurkassa valloitti myöhemmin voimajouseksi kutsuttu Twister.

Sitten olikin vähän aikaa hiljaista. Varsinainen helvetti pääsi irti 1990-luvulla, kun Ostoskanava vyöryi Suomeen. Sen mainosten uhrina tuli hankittua jos jonkinlaista vempelettä, joilla sitten aikanaan heitettiin vesilintua. Eikä tässä vielä kaikki, kuten mainoksessa houkuteltiin.

Näyttelyksi museoon

Luulisi ihmisen vahingoista viisastuneen, mutta jotenkin aina silloin tällöin toivo ahkerasta kotikuntoilusta syttyy rintaan.

Tavallaan harmittaa, ettei ole tullut vuosien varrella säilytettyä niitä lukemattomia soutu- ja monitoimilaitteita, taljavehkeitä, puristusvoiman kehittäjiä, leuanvetotankoja, tasapainolautoja ja muita hurskaita härpäkkeitä.

Niistä saisi hauskan osaston vaikka Hämeenlinnan kaupunginmuseoon.

Pienestä maksusta voisin itse istua näyttelyn nurkassa pölyn ja hämähäkinseittien peittämänä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset