Kaupunkiuutiset

Terveysliikunta tuo salille

– Terveydellinen liikunta on tämän päivän trendi, Fitness Femme -kuntosalin yrittäjä Virpi Laurila sanoo.

Terveysliikunnan suosion kasvu on tuonut myös seniorit kuntosalien asiakkaiksi.

– Tänä päivänä kuntosalillani käy entistä enemmän myös vanhempia ihmisiä. Moni tulee salille lääkärin passittamana, mutta täältä haetaan myös hyvää oloa ja terveyttä.

Laurila on luotsannut omaa kuntosaliaan Raatihuoneenkatu 31:ssä nyt neljän vuoden ajan. Vain naisille tarkoitetun salin asiakkaina on kuntoilijoita aina 15-vuotiaasta yli 80-vuotiaaseen.

– Terveyshakuisuus on kasvanut ehdottomasti. Toisin kuin vielä viisi vuotta sitten, nykyisin vanhuksille ja esimerkiksi polvileikkauksista kuntoutuville ihan suositellaan punttisalia.

Salilla tiistaisin klo 11–12 järjestettävä senioreiden kuntopiiri onkin vakiinnuttanut asemansa.

– Ideana on, että olen paikan päällä apuna ja opastamassa, jos joku tulee salille ensimäistä kertaa.

Kuntopiiri on ennen kaikkea ponnahduslauta omatoimiseen treenaamiseen, mutta osa kuntoilijoista käy piirissä myös vakituisesti.

– Monille sosiaalinen kohtaaminen on myös tärkeä osa kuntoilua.

Naisten oma kuntosali ei ole ideana uusi.

– Tiloissa toimi aiemminkin kuntosali vastaavalla konseptilla, joten toimintaa oli helppo jatkaa. Keskustassa on useampikin kuntosali, joissa on naisille omat osastot, mutta tämä on ainoa pelkästään naisille tarkoitettu sali. Heille, jotka täällä treenaavat, se on tärkeä asia.

Laurilalla on taustallaan kolme vuosikymmentä liikunta-alalla, mutta vasta oman kuntosalin myötä työ muuttui päätoimiseksi.

Salin asiakaskunta vaihtelee laidasta laitaan tosissaan treenaavista fitness-kuntoilijoista tavallisiin harrastajiin.

– Asiakkaat arvostavat sitä, että täällä aina autetaan tarvittaessa. Täällä on hyvä henki, ja monet sanovat, että tänne on helppo tulla. Haluan myös itse olla helposti lähestyttävä ja läsnä oleminen onkin ”se juttu”.

Myös laitteet ovat naisille sopivat niin kooltaan kuin mittasuhteiltaankin. Ne ovat myös helppokäyttöisiä, eivätkä vaadi esimerkiksi isojen painojen siirtelyä.

– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei näillä laitteilla pystyisi treenaamaan kovatasoisesti.

Lisätietoja: www.fitnessfemme.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020