Kaupunkiuutiset

Teuvo Palkki on futiksen jokapaikanhöylä

Teuvo Palkki, 54, on ollut lähes joka roolissa jalkapallokuvioissa.

Palkki lähti tälle kaudelle Hämeenlinnan Jalkapalloseuran apuvalmentajaksi. Palkin mielestä joukkue elää oppimistapahtumaa uudella tasolla.

HJS:n kotimatsissa kovan tällin jalkaansa saanut Timo Viljanen mursi sääriluunsa. Viljasen kausi on ohi ja kuntouttamiseen menee puolisen vuotta.

Kantapäävammasta kärsinyt toppari Paavo Ahola on päässyt jo harjoittelemaan ja saattaa pelata piakkoin.

HJS hävisi lauantaina vieraspelin Espoolle. HJS kärsi kauden kuudennen tappion, mutta Ilves-laina Naatan Skyttä, Jere Suomalainen ja Markus Joenmäki onnistuivat maalinteossa.

– Ilves-kuviot ovat toimineet yllättävän hyvin. Pelaajat ovat tulleet hyvällä asenteella ja sopeutuneet systeemiin. He ovat olleet melkein joka pelissä meidän parhaimmistoa, Palkki sanoo.

Palkin mielestä HJS:n päävalmentaja Lauri Hakasen ja Ilveksen Jarkko Wissin pelisysteemeissä on eroavaisuuksia, mutta enemmän yhtäläisyyksiä.

Kokenut Palkki lähti HJS:n valmennukseen mukaan viime syksynä.

– Olen ollut vuosien varrella monissa rooleissa. Nautin kaikista rooleista. Päävalmentajan rooli on paljon vastuullisempi. Se on kova paikka. Avustava valmentaja on apuna ja tukena. Omassa elämäntilanteessa apuvalmentajan rooli tuntuu tällä hetkellä paremmalta.

HJS:lle hyppäys Kolmosesta Kakkoseen on osoittautunut aika isoksi.

– Nousu Kolmosesta Kakkoseen on kovin mahdollinen suomalaisessa jalkapallossa. Meidän perusjoukkueeseen ei tullut muita vahvistuksia kuin Paavo Ahola ja muutama Härmän poika. Tiesimme, että tämä on kova paikka joukkueelle.

– Se vaatii jatkuvaa kehittymistä ja venymistä, että saamme tulosta. Monessa ottelussa olemme olleet lähellä saada pisteitä, mutta pienillä jutuilla on pinnoja menetetty. Pärjäämme pelillisesti Kakkosessa, mutta muutamia osa-alueita on saatava paremmaksi, että tulosta alkaa tulla, Palkki sanoo.

HJS:llä on koossa kolme pistettä seitsemän pelin jälkeen.

– Kaikki pinnat ovat tervetulleita, ettei eroa alkaisi tulemaan. Joka pelissä meidän pitää onnistua melkein sataprosenttisesti, että saadaan tulosta aikaiseksi. Näen tilanteen oppimistapahtumana. Nuori joukkue ei ole tottunut pelaamaan näitä pelejä.

 

Palkki pelasi 1980-luvulla pari kautta Ykköstä ja neljä kautta SM-sarjaa Oulun Työväen Palloilijoissa. Hän lähti työn perässä etelään ja oli lopettaa peliuran, mutta entiset oululaiset Esa Saajanto ja Ari Granlund houkuttelivat Palkin KontU:n riveihin kausiksi 1990–91.

Palkki pelasi FC Hämeenlinnassa kaudet 1992–2002. Palkin ura loppui sydämen rytmihäiriöiden takia Veikkausliigakauteen 2002.

– Kaurialan kentällä kotipelissä tuli ensimmäinen eteisvärinäkohtaus. Siitä on kärsitty tähän päivään saakka. Se on loppuiän mukana.

– Futiksessa pitää pystyä toistamaan lähes maksimaalisia spurtteja ja palautua niistä. OTP:ssä testaaja sanoi 1980-luvulla, että onpa sinulla vallaton sydän.

Palkki juoksi pian peliuran loputtua Helsingin ja Tukholman maratonin ilman mitään juoksuharjoittelua.

– Harjoittelin hurjasti viimeiset pelivuoteni 2000–02. Yritin vielä 2003 pelata, mutta se ei onnistunut. Valmennus (Ville Lyytikäinen ja Toni Korkeakunnas) ottivat minut mukaan touhuun huoltoon ja fysiikkavalmennukseen. Pääsin tutustumaan valmennukseen.

Palkki toimi FC Hämeenlinnan apuvalmentajana 2005–06 ja oli päävastuussa 2007–10.

– Pelaaminen oli minulle suurin nautinto. Valmentaminen on ollut pitkäaikainen prosessi, että siitä on oppinut nauttimaan. Vieläkin tekisi mieli pelata, mutta ei pysty.

Palkki on toiminut viime vuodet eri tehtävissä HJS:ssä. Hän on tällä hetkellä yrittäjäpohjalta HJS:n tutorvalmentajana edustuksen apuvalmennuksen lisäksi.

HJS kohtaa perjantaina 15.6. Grankullan IFK:n klo 19 Kaurialan kentällä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset