fbpx
Kaupunkiuutiset

Thaihieronta kävi kalliiksi

Noin kymmenentuhatta euroa sisäpintojen remonttiin, vähintään sama summa kosteusvaurioiden korjaamiseen.

– 20 000 euroa on minimi, mitä huoneiston korjaaminen tulee maksamaan. Kaikki omasta pussista, kun viranomaistaho ei hoitanut omaa osuuttaan oikein.

Näin päivittelee hämeenlinnalainen Jorma Hellsten, jonka vaimon nimissä oleva Turuntiellä sijaitseva liikehuoneisto kärsi mittavat vahingot thaihierontayrityksen vuokrasuhteen seurauksena. Vuokralainen katosi kesän alussa.

Liikehuoneistoon oli asennettu pesukone vastoin vuokraehtoja. Omatoimisesti asennetun pesukoneen poistoputki oli vedetty väliseinän läpi suoraan wc-pönttöön. Poistoputki on ilmeisesti pudonnut useita kertoja lattialle, jonka seurauksena poistovedet valuivat suoraan lattialle ja siitä edelleen kiinteistön kellarikerrokseen.

– Vuokrauksesta vastaa vaimoni edunvalvoja, jonka viranomaiset määräsivät. Edunvalvoja ei kuitenkaan vaatinut vuokralaiselta vahinkovakuutusta. Nyt kaikki kaatuu minun maksettavaksi, Jorma Hellsten ihmettelee odotettavissa olevaa remonttilaskua.

– Minulla itsellänikin on ollut omistamissani kiinteistöissä vuokralaisia. Vaadin aina vastuuvakuutuksen. Nyt näin ei toimittu, kun edunvalvoja ei asiasta huolehtinut.

Kolme vuotta liikehuoneistossa vuokralaisena ollut naishenkilö sai käyttöönsä sisätiloiltaan remontoidun huoneiston, jossa on yksi iso tila sekä takana sosiaalisia tiloja, muun muassa wc. Huoneistossa ei ollut lupa asua vakituisesti eikä pesukoneelle ollut edes vaadittavia kytkentöjä. Naisella on suomalainen sukunimi, mutta kotipaikka on Aasiassa.

– Ilmeisesti nainen, ja välillä pari muutakin naista, asuivat asunnossa. Pesukone oli tuotu wc:n seinän taakse. Sinne oli porattu reikä seinään letkuja varten. Poistoputkelle ei ollut kytkentää, joten se oli viety suoraan pönttöön. Poistoletku ei ole siellä kuitenkaan pysynyt, vaan vedet ovat valuneet lattialle. Näin syntyi iso vahinko.

Ammattilaisen arvion mukaan melkoinen osa huoneiston lattiasta joudutaan purkamaan, kuivattamaan ja rakentamaan uudelleen. Loppulasku on minimissään 10 000 euroa, mutta todennäköisesti enemmän. Alapuolella oleva autotallitila ei kärsinyt peruskorjattavia vaurioita, mutta kosteutta valuma aiheutti myös kellarikerrokseen.

Kosteusvauriot näkyvät myös huoneiston katossa, sillä osa kattomaalista hilseilee juuri pesukoneen lähettyviltä.

– Ennen vuokrausta seinät ja katot uusittiin hyvälaatuiselle maalipinnalle. Vuokralainen on tapetoinut ilman lupaa mitä erilliskummallisimmalla tavalla liki koko huoneiston – osa tapeteista on jätetty kymmeniä senttejä liian lyhyeksi, osa seinistä ei ole saanut tapettia ollenkaan.

Loppujen lopuksi vuokralainen yritti repiä tapetteja pois seiniltä, mutta vain vaurioitti lisää seinän maalipintaa.

Aasiasta kotoisin oleva vuokralainen katosi noin kuukausi sitten teille tietämättömille. Jälkeensä hän jätti pahoin tuhotun liikehuoneiston, kolmen kuukauden vuokrarästit sekä tukun maksamattomia laskuja. Ne lojuvat nyt kiinteistössä, samoin hassu kenkäpari, käsilaukku ja pikkurihkamaa.

Ulosottoviranomaisen sekä sähkö- ja puhelinoperaattorien lähettämät laskut lojuvat avaamattomina.

– Täällä ei pääse aloittamaan remonttiakaan, ennen kuin saan taas sähköt päälle, Jorma Hellsten kauhistelee tilannetta.

Hän aikoo remontoida huoneiston taas käyttökuntoon ja vuokrattavaksi, mutta tulee vaatimaan edunvalvojan vaihtoa.

– Perusasiat pitää olla silläkin rintamalla kunnossa.

– Ihan ketä tahansa ei kannata ottaa vuokralaiseksi, sen tämä opetti.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset