fbpx
Kaupunkiuutiset

Tietokonepelistä uusia ideoita kaupunkikuvaan

Kantolan ja Katuman tulevaisuudelle etsittiin uusia suuntaviivoja ainutlaatuisella suunnittelukilpailulla. Hämeenlinnan kaupunki tarjosi kevään aikana mahdollisuuden alueiden kehittämiseen Cities Skylines -pelin avulla.

Kilpailun voittajia ja osallistujia palkittiin Raatihuoneessa viime torstaina.

– Pelimaailman hyödyntäminen on globaali megatrendi, jota Hämeenlinna dynaamisena kaupunkina haluaa seurata, kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoo.

– Olemme tässä asiassa ensimmäisten joukossa, ja kilpailumme herätti jopa maailmanlaajuista mielenkiintoa. Perimmältään kysymys on osallistamisesta ja siitä, että tulevaisuutta tehdään yhdessä.

Kilpailuun ilmoittautui 14 suunnitelmaa, joista 10 arvioitiin. Yleiskaava-arkkitehti Niklas Lähteenmäki oli tyytyväinen tuloksiin.

– Emme odottaneet yhtään mitään ja tärkeintä oli avata peli. Suunnitelmissa oli kuitenkin todella luovia ajatuksia ja asioita, joita voidaan viedä eteenpäin.

Arvosteluraadin pääpalkinnon sai helsinkiläinen maisema-arkkitehti Mika Ahola.

– Lähtökohtanani oli siirtolapuutarhan säilyttäminen ja aseman rakentaminen Kantolaan. Rannoilla korostuivat puut ja vihreä luonto, vaikka alueen keskelle suunnittelin aika tehokastakin rakentamista.

Yleisön suosikiksi ja raadin kakkosvalinnaksi nousi oululaisen arkkitehtiopiskelija Marika Miettisen työ.

– Pääpaino oli Katuman alueen yhdistämisessä muuhun kaupunkiin. Suunnittelin siltoja ja alikulkuja, kaarevia teitä ja muuta vaihtelua, joten liikennejärjestelyt menivät aika tavalla uusiksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset