Kaupunkiuutiset

Tiia Salmi valitsi yrittäjyyden

– Pienen tytön voikukkaseppeleistä voi sanoa kiinnostukseni kukkiin alkaneen, tunnustaa itsenäiseksi yrittäjäksi ryhtynyt Tiia Salmi.

Hän jatkaa 1960-luvun puolivälistä Hauholla toimineen Hauhon Hautaustoimisto ja Kukkapalvelun johdossa sen neljäntenä naispuolisena yrittäjänä.

Floristiksi Faktia-koulutuksessa opiskellut Tiia Salmi kertoo suorittaneensa kukka-alan harjoittelut Kukkakauppa Pionissa ja perehtyneensä hautausalaan Aili Koskisen, yrityksen edellisen omistajan rinnalla.

Eläkkeelle jäänyt Aili Koskinen puolestaan sanoo olevansa kiitollinen, että hautaustoimistolle löytyi jatkaja lähinaapurista.

– Jatkaja, jolle tärkeitä ovat alan arvot. Olen vahvasti sitä mieltä, että alana hautaustoimisto valitsee tekijän, eikä tekijä alaa. Liiketoiminnasta huolimatta alalla vahvana juonteena kulkee hienoinen pyhä elementti, Koskinen pohtii.

Salmi kertoo jatkavansa muun muassa tapaa hiljentyä hetkeksi arkun ääreen, kun vainaja on puettu.

Joustavasti

Salmi myöntää, että hautausala vaatii lujaa luonnetta, eikä sovellu kaikille. Hänelle itselleen se asettui kohdalleen ensimmäisestä vainajan hakumatkasta.

– Jännitin omia reaktioitani – turhaan, poisnukkunutta leimaa levollisuus. Mielessä on hyvä pitää, että teemme tärkeää työtä.

Työnkuvasta hän nostaa kärkeen hautauspalveluissa omaisten kiireettömän ja heidän suruaan arvostavan palvelun.

– Asioinnissa lähdetään liikkeelle asiakkaan toiveista – huomioiden lisäksi ne asiat, joita poisnukkunut eläessään on toivonut. Omissa työajoissani lupaan olla joustava, puhelimeni on avoinna ympäri vuorokauden.

Tavoitteissaan hänellä on elvyttää ja lisätä kukkatarjontaa vielä kevään kuluessa. Kukkamyynnin lisäämistä silmällä pitäen hän on jo aloittanut Vihniön alueella sijaitsevassa liikkeessä tarvittavat muutostyöt.

– Töiden valmistuttua on luvassa kukkapuolen viralliset avajaiset, leikko- ja ruukkukukkien perusvalikoima löytyy jo nyt.

Puheessaan Tiia Salmi nostaa esille hauholaisten yrittäjien yhteen hiileen puhaltamisen. Ensiarvoisena yhteistyökumppanina hänelle on muun muassa pitopalveluyrittäjä Raija Tuominen, joka tarvittaessa on apuna jopa vainajien kuljetuksissa.

– Autamme toinen toistamme, yrittäjät vakuuttavat yhteen ääneen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset