fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tikki-työpajan nuoret ovat päästäneet luovuutensa valloilleen – Keramiikasta syntyy aidonnäköisiä sydämiä ja kierrätysmateriaaleista uniikkeja taideteoksia

4H-yhdistyksen taidenäyttely pääkirjastossa kurkistaa Tikki-työpajan arkeen.
Lotta Nuorala toi näyttelyyn muun muassa kolme keramiikkatyötä, valokuva- ja runoteoksen sekä kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja. "Kukkaruukku, jossa on kasvot, on asiakastyö, mutta halusin myös sen mukaan näyttelyyn." Kuva: Heli Karttunen
Lotta Nuorala toi näyttelyyn muun muassa kolme keramiikkatyötä, valokuva- ja runoteoksen sekä kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja. "Kukkaruukku, jossa on kasvot, on asiakastyö, mutta halusin myös sen mukaan näyttelyyn." Kuva: Heli Karttunen

Pääkirjastossa avautui maanantaina Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen Tikki-työpajan nuorten näyttely Yhteen tikattu.

Esillä on yhteensä 26 teosta kaikkiaan 12 nuorelta.

Maalausten lisäksi mukana on valokuvataidetta, keramiikkaa, kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja sekä mosaiikkia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Anniina Pekkola ammentaa aiheet maalauksiinsa elävästä elämästä.

Tekniikka ja aiheet mieltymysten mukaan

Jokainen sai toteuttaa teokset mieleisellään tekniikalla ja kiinnostuksensa mukaan.

Lotta Nuorala toi näyttelyyn keramiikkaa, kierrätysmateriaalista tehtyjä koruja sekä valokuva-runoteoksen, joka oli esillä myös Itse tehty Hämeenlinna -näyttelyssä.

Nuoralan keramiikkasydämet muistuttavat erehdyttävästi oikeaa sydäntä.

– Minua kiinnostavat aiheet, jotka eivät ole niin mukavia, mutta jotka näen kauniina. Tämän näyttelyn ansiosta olen myös saattanut loppuun keskeneräisiä töitä ja se on tuntunut hyvältä, Nuorala kertoo.

Anniina Pekkola on urakoinut näyttelyyn peräti yhdeksän maalausta.

– Saan aiheeni eletystä elämästä. Elämä ylä- ja alamäkineen inspiroi minua.

Tunnelmat näyttelyn alla ovat ailahdelleet, mutta päällimmäisenä on innostus.

– Näyttelyn tekeminen on ollut mahtavaa ja olen nauttinut tästä kovasti.

Näyttely toi energiaa tekemiseen

4H-yhdistyksen työpaja Tikissä nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin työtehtäviin sekä saavat apua opiskeluihin ja työllistymiseen. Tarkoitus on löytää jokaiselle se mielekäs tekeminen, jonka kautta voi alkaa pohtia opiskelua tai työllistymistä.

– Aktiivisuus nousi, kun syksyllä päätimme näyttelystä. Tämä on hyvä kasvun paikka, ja dead line innosti viemään keskeneräiset projektit loppuun, yksilövalmentaja Mirva Pääkkönen kehuu.

Näyttely on samalla kurkistus Tikki-työpajan arkeen. Myös näyttelyssä nousevat esiin tekemisen mielekkyys, erilaisuus ja sen näyttäminen sekä omien vahvuuksiensa löytäminen.

– Nuoret ovat tehneet harvinaisen lujasti yhteistyötä näyttelyn valmistamisessa ja jokainen on ollut omalla panoksellaan täysillä mukana.

Yhteen tikattu -taidenäyttely Hämeenlinnan pääkirjastossa 1.–21.2.

“Tämä kierrätetyistä polkupyöränrenkaista rakennettu teos on nuorten yhteisesti tekemä”, yksilövalmentaja Mirva Pääkkönen esittelee.

 

Jonne Soininen on loihtinut polkupyörän kumeista erilaisia koruja.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset