fbpx
Kaupunkiuutiset

Tiklejä häkissä ja hangella

Kreikkalainen kylä vaipuu kesäkuisena iltapäivänä raukeaan hiljaisuuteen. Kaikki terveellä järjellä varustetut ovat paenneet kuumuutta hämäriin sisätiloihin. Paitsi turisti, joka paita märkänä haluaa päästä aitoon kylätunnelmaan juuri kun se on kaikkein tuskallisinta. Hiljaisuuden rikkoo vain nurkan takaa kuuluva viserrys, jossa on jotain tuttua.

Äänen lähteeksi paljastuu neliskanttisen häkkinsä orrella kököttävä tikli, jonka höyhenpuku vaikuttaa hieman haalealta, mutta muuten siistiltä. Mitä jos nappaisin häkin terassilta ja vapauttaisin tikliparan. Ehken sittenkään, kreikkalaisille lienee heristelty sormea niin monessa asiassa, että jätän häkkilinnuista moralisoinnin väliin. Maassa maan tavalla.

Auringossa hohtava helmikuinen hanki on kuitenkin ylevämpi paikka kohdata tikliparvi. Olemme ikään kuin samalla viivalla; linnut voivat pyrähtää pakoon jos seura ei miellytä. Onneksi takiaiset vievät niiden kaiken huomion ja hangessa tarpova hahmo koetaan vaarattomaksi. Kiitän luottamuksesta ja nappaan linnusta kuvan, jossa iltapäivän aurinko paljastaa sen koreat värit.

 

Ari Elovirta

Riihimäkeläinen kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset