Kaupunkiuutiset

Tila ja aikuinen ihminen tärkeimmät

Hämeenlinnan kaupunki ylläpitää kahdeksaa nuorisotilaa, pelitilaa ja skeittihallia. Tämä syksy on ollut vilkkaampaa aikaa kuin viime keväänä. Ydinkeskustan nuorisotila G-Nurkassa käy harva se ilta noin kuusikymmentä nuorta, parhaimpana liki 80.

Nuorisotiloissa tavataan kavereita, pelataan erilaisia pelejä biljardista korttipeleihin ja playstationiin, katsotaan tv:tä – vietetään aikaa samanikäisessä porukassa. Esimerkiksi elävän musiikin esitykset ei tuo yhtään enemmän nuoria, paremminkin päinvastoin.

– Kokeiluilloissa oli vähemmän porukkaa kuin normaaliarkena, nuorisotyöntekijä Piia Helin sanoo.

– Tärkeää on se, että paikalla on aikuinen, jolle voi puhua luottamuksellisesti ihan mistä tahansa itseä askarruttavasta asiasta tahansa, 17-vuotias Aino sanoo odotuksistaan nuorisotilaa kohtaan.

Hänen ja koko kaveriporukan mukaan tällaisista keskusteluista löytyy konkreetista apua.

Kaupungin ydinkeskustan G-Nurkassa haastatelluista nuorista valtaosa pitää tärkeimpänä asiana sitä, että yleensä on paikka kaveripiirin tapaamiseen.

– Parasta on se, ettei tarvitse notkua kadulla tai kauppakeskusten käytävillä. Täällä saa olla omassa porukassaan ja puhua itselle mielenkiintoisista asioista, Verna Karjalainen ja Siiri Varpenius pohtivat.

Hattulan puolelta tuleva Patrik Aarnisalo kehuu G-Nurkan yleistä ilmapiiriä:

– Täällä on hyvä henki kaikkien kesken. Tänne on tosi kiva tulla ja viettää aikaa, Aarnisalo vakuuttaa.

Nuorisotiloissa on pääsääntöisesti hyvin rauhallista, riita- ja kiistatilanteita on harvoin. Aikuisen nuorisotyöntekijän näpeissä on, mihin saakka meluaminen ja mahdollinen häiriköinti saa kehittyä. Nuorisotyöntekijöiden sanaan myös uskotaan.

– Ainakin G-Nurkassa kaikki tajuavat yhteiset pelisäännöt. No, aina joku erilainen yksilö, Aino pohtii.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset