Kaupunkiuutiset

Timo Kotipelto ja Varusmiessoittokunta raskaan rockin kiertueelle

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta räjäyttää kotimaisen sotilasmusiikkihistorian, kun se lähtee Brothers in Arms -rock-kiertueelle Timo Kotipellon kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sotilassoittokunta tekee raskaan rockin kiertueen maailman kärkiartistin kanssa.

Kiertueen ohjelmisto koostuu klassisen rockin helmistä, kuten Rainbow’n, Deep Purplen, Procol Harumin, Gary Mooren ja Stratovariuksen tuotannosta. Musiikille omintakeiset leimat lyövät rockbändille, sinfoniselle puhallinorkesterille sekä jousistolle tehdyt ainutlaatuiset sovitukset. Yhteensä lavalla musisoi liki 70 soittajaa.

Kiertueen valovoimaisena solistina toimii Stratovariuksesta tuttu Timo Kotipelto. Hänen lisäksi solisteina kuullaan lahjakas joukko soittokunnan omia vokalisteja. Kotipelto odottaa paljon elokuun kiertueelta.

– En ole tainnut koskaan olla näin suuren kokoonpanon solistina, artisti taustoittaa.

Brothers in Arms vakuutti laulajan heti. Hän kertoo kuulleensa paljon hyvää Varusmiessoittokunnan soittajista, ja muun muassa Stratovariuksen biiseistä ja rockin klassikoista koostuva ohjelmisto miellyttää häntä suuresti. Lisäksi rockmies kertoo äänensä oleva parempi kuin vuosiin.

Kiertueen tuottaja sekä toinen kapellimestari, yliluutnantti Tommi Suutarinen pitää kiertuetta historiallisena.

– Tällaista kiertuetta ei ole tehty Puolustusvoimissa koskaan aikaisemmin. Hard rockin ja klassisten instrumenttien yhdistäminen on haastavaa mutta musiikillisesti kiinnostavaa, hän luonnehtii.

Suutarisen lisäksi suurta, liki 70-henkistä orkesteria johtaa musiikkiyliluutnantti Tero Haikala.

Kokoonpano tekee neljän konsertin kiertueen 25.–28. elokuuta. Lipun hinta on 20 euroa. Opiskelijat pääsevät konserttiin 10:llä eurolla.

Brothers in Arms – rockin klassikot Hämeenlinnan Verkatehtaassa ti 26.8. kello 19.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.9.2020