Kaupunkiuutiset

Tiukkaa folkräppiä Suiston synttäreillä

Hämeenlinnan kulttuurikeskus Verkatehtaalla sijaitseva elävän musiikin mekka Suistoklubi avasi ovensa ensimmäistä kertaa 31. joulukuuta vuonna 2008. Avajaiset kestivät viikon ja niiden aikana esiteltiin laajaa ohjelmalinjaa laidasta laitaan.

Tiedossa on nytkin perinteikästä menoa ja jollain tavalla ympyrä sulkeutuu, kun tammikuussa 2009 vieraillut Asa & Band avaa synttäriviikonlopun Suiston isäntien Ukrin ja Kristianin AKA Ugespugen ja DJ Laitoshoitajan houstaamilla bileillä.

Asa eli Matti Salo on artistina alusta asti kulkenut omia polkujaan. Hän on aina levottomana etsinyt kiinnostavampaa ja koukeroisempaa tietä tällä matkalla ilman määränpäätä. Viime vuodet Asan keikat ovat kulkeneet ääripäästä toiseen, eli Jätkäjätkien maksimalistisesta karnevaalista riisuttuihin, DJ Polarsoulin kanssa heitettyihin duovetoihin.

Nyt uusimmassa versiossa soundin keskiössä ovat yhä livesoittimet, mutta sinfoniaorkesteri on vaihtunut Asan runolaulua tukevaan kamarikokoonpanoon, jossa jokaisen jäsenen rooli on suurempi ja näkyvämpi. Asa on siirtynyt takaisin keskiöön ja Rasmus Pailos soundin sydämeen.

Asa & Band koostuu tutuista, solistin kanssa useissa eri projekteissa soittaneista ja muissakin yhteyksissä intialaisesta elokuvamusiikista kansainvälisesti arvostettuun Frank Zappa -tribuuttiin ansioituneista muusikoista. Bändi rokkaa, funkkaa, pulputtaa, kolisee ja raapii sielukkaasti ja maanläheisesti. Se yhdistelee mandoliinin helinää rumpukoneiden paukkeeseen sekä levyjen rahinaan ja Tarzan-huutoihin.

Yhtyeessä soittavat solistin lisäksi kitaristi Rasmus Pailos, rumpali Ville Väätäinen, basisti Antti Kivimäki, viulua ja madoliinia pelaava Matti Pitkänen sekä MPC-mies ja levaristi Polarsoul.

Asa & Band pe 2.1. klo 23.30 Suistossa. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset