Kaupunkiuutiset

Toimintarahalla ideoita yhteisöllisyyden hyväksi

Hämeenlinnalainen aluekehittämisyhdistys Kotilähiö jakaa toimintarahaa alueelliseen kehittämiseen Hämeenlinnassa.

Jaossa on yhteensä 20 000 euron potti.

– Nyt jaossa oleva raha on tarkoitettu yhteisöllisyyteen tähtäävään toimintaan. Toivomme, että saisimme uusia ideoita ja toiminnan muotoja esiin. Ideoiden hankkiminen on tämän toimintarahan ydin. Tavoitteena on, että jos löytyy jotakin kehityskelpoista, ideat olisivat kaikkien ulottuvilla, Kotilähiö ry:n puheenjohtaja Martti Salonen valaisee.

Toimintarahan hakukriteerinä on, että toiminnalla tavoitellaan yleishyödyllistä vaikuttavuutta tai mahdollistetaan paikallisyhteisöjä tukevaa toimintaa. Toimintarahaa voidaan myöntää myös uusien yhteisöllisten ideoiden kokeilemiseen tai jo olemassa olevan toiminnan kehittämiseen.

Toimintarahaa voivat hakea niin yhdistykset, yhteisöt kuin yksityiset henkilötkin. Rahan myöntämisen ehtona on, että hakija seuraa, raportoija arvioi toimintaansa, ja myös on valmis jakamaan idean tai toimintamallin muiden kanssa.

– Jos jollakulla on hyvä idea, niin sen toteuttamiseen voi hakea avustusta. Yhdistys arvioi, paljonko rahaa myönnetään.

Kaupungin tai kunnan toimintaan yhdistys ei myönnä rahoitusta, mutta itse toiminta voi tapahtua kaupungin tiloissa, esimerkiksi kouluissa.

Vuonna 1998 Nummen alueen kehittämiseksi perustettu Kotilähiö ry on tehnyt vuosia asukaslähtöistä lähiötyötä. Yhdistyksen keskiössä on aina ollut matalan kynnyksen toiminta ja asukaslähtöisyys.

– Emme halunneet rajata rahoitusta vain tietylle kohderyhmälle, vaan ajatuksena on, että toiminta palvelee koko yhteisöä ja sen asukkaita, että toiminta olisi yhteisöä ja yhteisöllisyyttä edistävä tekijä.

Myöskään toiminnan kestoa tai muotoa ei ole rajattu. Toiminta voi olla myös määräaikaista.

– Tavoite on, että löytyy hyviä ideoita kehitettäväksi ja toimintamalleja, jotka palvelevat pitkälle.

Hakuaikaa on 31.10. saakka. Kotilähiö -yhdistyksen hallitus tekee toimintarahapäätökset marraskuun aikana.

Hakemusten toivotaan tulevan mieluiten sähköisessä muodossa, ja ne tulee lähettää Kotilähiö ry:n rahastonhoitajalle osoitteeseen matti.riekkola@hmlasunnot.fi. Lisätietoja hakemuksiin liittyen antaa Matti Riekkola, puh: 03 6251623.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset