Kaupunkiuutiset

Toimintaympäristö on usein todella hieno

– Videot ovat in. Niitä on nyt joka paikassa. Kun yritys haluaa, että potentiaalinen asiakas jää edes hetkeksi sen kotisivulle, kannattaa visuaalisella etusivulla olla ainakin yksi laadukas esittelyvideo, hämeenlinnalainen video- ja elokuva-alan ammattilainen sekä graafikko Toni Thomenius, 24, sanoo.

Videokuvaus on monipuolinen, luovuutta vaativa ala. Thomenius kertoo toimintaympäristön olevan usein todella hienon. Samalla pääsee toimimaan uusien, hienojen ihmisten kanssa.

– Kuvauspaikat ovat mahtavia. Usein pääsee paikkoihin, joihin ei muutoin edes pääsisi. Jokainen päivä on erilainen, rauhallinen Thomenius juttelee.

Miehen normaali työpäivä on työntäyteinen. Yleensä on hieman hankala arvioida, millainen seuraava päivä hektisellä alalla tulee olemaan.

– Käsikirjoittaminen on työpäivän ensimmäinen osa. Sitten neuvotellaan asiakkaan kanssa. Seuraavaksi järjestellään kuvauksia ja sitten kuvataan. Lopuksi editoidaan materiaali, Thomenius erittelee.

Nuorukainen pohtii, että on hieman koomista, ettei nykypäivänä moni ihminen matkapuhelinten videointiominaisuuden kehittymisen takia muista, miten vaativaa elokuva- ja videotuotanto on.

Muiden tekemät videot ja elokuvat ovat miehen mieluisin harrastus. Hän katselee tarkalla silmällä yritysvideoita. Mies harrastaa myös ammattiaan työskennellen usein kellon ympäri.

– Tykkään etsiä ideoita ja vinkkejä muiden tekemistä videoista ja elokuvista. Tarkkailen, näkyykö vaikka kameramies jostain peilaavasta ikkunasta. Kun tutkii muiden tekemiä videoita, oppii itse välttämään mahdollisia virheitä.

Thomeniuksella on kamera, jolla saa markkinoilla nopeasti suosiota kasvattavaa 4K-laatuista videota. Vaikka videon laadun pitäisi olla brändin tasoinen, kannattaa yrityksen lähteä liikkeelle kohderyhmästä.

– Nuorisohan saa halutessaan auki melkein mitä vain, mutta suurille ikäluokille myydessä kannattaa harkita hetki, mitä laatua tilaa. 4K-kuvanlaatua ei nimittäin yllättävän iso osa suomalaisten tietokoneista avaa vieläkään täysin, saatikka sitten 8K-materiaalia. 

Opiskelu- ja näiden väliset ajat on Thomenius tehnyt säännöllisesti toimeksiantajille videokuvaukseen sekä mainos-  ja graafiseen alaan liittyviä töitä. Tämä tarkoittaa useita vuosia. Ja on isoin syy sille, miksi näin nuorella kaverilla on paljon asiakkaita.

Thomenius on kuvannut yritysvideoita myös isolle, tunnetuille asiakkaille.

Ilmakuvaus on yksi miehen erikoisimmista palveluista. Mies on kuvannut omalla kopterillaan kiinteistönvälitysyrityksille esittelyvideoita kohteista.

– Opetan Vanajaveden opistossa videokuvausta ja -leikkausta. Jos innostusta löytyy, voi kursseja olla nykyistä laaja-alaisemminkin, vinkkaa Thomenius kiinnostuneille.

Hän tekee myös animaatioita ja ottaa isossa Turengin-studiossaan niin yksilö-, lapsi- kuin yrityskuvia.

– Jos videorintamalla tulisikin hiljaista, on vaihtoehtoja. Vaikka nyt puhelin soi useammin, kuin koskaan, ei tulevaisuudesta voi tietää.

Kova kysyntä oli myös syy perustaa oma yritys. Koulutukseltaan mies on niin digitaalisen viestinnän datanomi, tietojenkäsittelyn tradenomi ja elokuva-alan ammattilainen. 

Thomenius oli kuullut jouluna tradenomiksi valmistuttuaan tammikuussa 2016 aloitettavasta elokuvatutkinnosta helsinkiläisessä yksityiskoulussa. Siellä opettavat vain käytännön töitä tehneet kovat ammattilaiset. Hän haki samalta istumalta, ja pääsi. Koulu osoittautui sijoitukseksi. 

– Toisaalta kilpailu ympäri maata on kovaa. Suuriin produktioihin pääsee vain kontakteilla ja hyvillä referensseillä.

– Ole kiinnostunut ja utelias siitä, mistä unelmoit. Ja muista, että ilman kovaa työntekoa on menestystä turha odottaa, vinkkaa Thomenius kaikille alasta kiinnostuneille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset