fbpx
Kaupunkiuutiset

Toimittajalta: Pitäisikö kesällä raapaista päiväkännit, ettei tarvitsisi taas syksyllä kiukutella

AP Sarjanto Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinna on ihana kesäkaupunki. Miksi se menee aina minulta ohi, vaikka asun täällä?

Vaimon kanssa keskustan läpi autoillessa iltojen pimetessä tulee usein todettua, ettemme tänäkään kesänä käyneet yhdelläkään terassilla.

Kyllähän nämä meikäläisen tissuttelut ovat aika vähiin jääneet, mutta jotenkin osattomaksi tuntee itsensä, jos ei yhtä aurinkoista päivää ryyppää keskustassa.

Keskustassa uiminen on toinen juttu. Kavereiden mökillä minun on aina pakko päästä hyppäämään järveen, oli veden lämpötila mitä tahansa.

Järvessä en tietenkään viihdy minuuttia kauempaa, koska siellä on kaloja, mutta sukellan sekaan kumminkin.

Olemme asuneet 11 vuotta Sairiossa ja meiltä on viiden minuutin kävelymatka uimarantaan. Arvatkaa, olenko pulahtanut kertaakaan.

Yleiselle uimarannalle on toki oma kynnyksensä, kun esteettinen olemukseni ilman paitaa ja pitkiä housuja ei sovi perheen pienimmille.

Syksyllä aina surkuttelen, että miksen käynyt vaikka aamuisin uimassa ennen töihin lähtöä.

Kesätapahtumiakin Hämeenlinnassa riittää. Tiedän sen, koska naputtelen niistä lehtipuffeja niin että perse repeää.

Käynkö kesäkonserteissa tai festareilla? Linnajazzin puistokonsertissa korkeintaan, koska se on vähän kuin pyhä toimitus, mutta siihen se sitten jääkin.

Joskus takavuosina eksyimme vaimon kanssa Hämeenlinnan Kaupunkijuhannukseen. Aikamoiseksi luuseriksi tunsin itseni, kun parempaa keksinyt, mutta siellä olikin kivaa.

Olutteltassa törmäsin moneen koulukaveriin. Siinä me nelikymppiset naureskelimme vanhoja huonoja juttujamme ja kertoilimme, kuka milläkin fysioterapeutilla on hoidossa.

Tuollaisia hetkiä ja ihmisiä on ikävä. Lähden kylille, ei se voi niin vaarallista olla. Ja katselkaa vähän aikaa vaikka pilviä, jos satutte Sairion uimarannalle.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset