Kaupunkiuutiset

Töllötä kotona: Sunnuntai-illan jännitysleffana tiivistunnelmainen Gone Girl

Gone Girl – Kiltti tyttö Ohjaaja David Fincher Pääosissa Ben Affleck, Rosamund Pike, Kim Dickens, Neil Patrick Harris, Tyler Perry Sunnuntai 12.4. Yle, TV2 kello 21 * * * * *
Poliisin ja mediahuomion puristuksissa Nickin (Ben Affleck) rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla. Kuva: Muu
Poliisin ja mediahuomion puristuksissa Nickin (Ben Affleck) rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla.

Gillian Flynnin menestysromaaniin perustuva Gone Girl (2014) tarjoaa yllättävän juonen. Gone Girl onkin erinomainen sunnuntai-illan jännitysleffa. Kirjailija Gillian Flynn on vastuussa myös elokuvan käsikirjoituksessa, ja hän piti huolen, että nerokkaat käänteet kestävät aina loppuun asti.

Työssään tyrmätty toimittaja ja elämänhalunsa menettänyt Nick (Ben Affleck) on palannut asumaan kotikaupunkiinsa viehättävän kirjailijavaimonsa Amyn (Rosamund Pike) kanssa. Viidentenä hääpäivänä Nick ilmoittaa vaimonsa kadonneen. Tästä alkaa hurja mediasirkus ja alussa kaiken sympatian saanut Nick huomaa olevansa pääepäilty. Pala palalta kuva onnellisesta avioliitosta säröilee.

Elokuvassa henkilöiden esittely tulee mainiosti kuin sipulia kuorimalla, katsoja ei heti pääse perille heidän motiiveistaan. Aikahyppely menneisyyden ja nykyisyyden välillä toimii ja tunnelma pysyy piinaavana. Roolisuoritukset ovat erinomaisia. Mistä kirjailija Gillian Flynn muuten sai aikanaan idean romaaniinsa? Kaiken pohjalla on tositarina Kaliforniasta!

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset