Kaupunkiuutiset

Töllötä kotona: Taija Tuominen vinkkaa joka keskiviikko, mitä kannattaa telkusta katsoa koronakriisin aikana

* * * * Pojat Ohjaaja Alexandra Kening Pääosissa Josefin Nelden, Emrin Öhlander, Louise Nyvall, Wilma Holmén, Tuva Jagell, Vilgot Ostwald Vesterlund, Alexander Gustavsson, Sunnuntai 29.3. Yle, Teema
Teini-ikäisten tyttöjen maailma muuttuu, kun erikoinen kasvi avaa heille ovet poikien maailmaan. Kuva: Muu
Teini-ikäisten tyttöjen maailma muuttuu, kun erikoinen kasvi avaa heille ovet poikien maailmaan.

Nyt ei ole kysymys Mikko Niskasen ohjaamasta elokuvasta Pojat, vaan ruotsalaisesta nuortenelokuvasta Pojkarna (2014), joka perustuu Jessica Schiefauerin samannimiseen palkittuun romaaniin. Näin elokuvan heti sen valmistuttua, mutta sen Suomeen tulo venyi ja teattereissa se lopulta kävi pikaisesti nimellä Girls Lost. Harmi, sillä elokuva on maaginen tarina, jossa realismi ja fantasia yhdistetään hienosti.

Kirjan kehyskertomus on jätetty pois. On 14-vuotiaat tytöt Kim, Momo ja Bella, joita pidetään outoina. Päivisin heitä kiusataan koulussa, mutta öisin he hiipivät puutarhaan Bellan kasvihuoneeseen ja nauttivat salaperäisestä kasvista nektaria. Se muuttaa heidät pojiksi. Tytöt testaavat uusia roolejaan ja uusi vapaus huumaa heidät. Samalla Momo ja Bella huomaavat menettävänsä identiteettinsä, mutta poikamainen Kim nauttii täysillä roolistaan.

Pojat on paljon ajatuksia herättävä elokuva sosiaalisesta hierarkiasta. Voimmeko me itse luoda vapautemme? Entä vaarallinen riippuvuussuhde, jonka Kim kehittää itselleen? Missä vaiheessa raja ylitetään? Elokuvan rinnalla kannattaa myös lukea vuonna 2015 suomennettu romaani.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset