Kaupunkiuutiset

Töllötä kotona: Taivalkoskelta metallifestareille – Hevireissu on sympaattinen ja hauska

**** Hevi reissu, Ohjaaja Juuso Laatio, Jukka Vidgren. Pääosissa Johannes Holopainen, Max Ovaska, Minka Kuustonen, Antti Heikkinen, Ville Tiihonen, Samuli Jaskio, Chike Ohanwe, Kai Lehtinen, Martti Syrjä Yle Areena
Impaled Rektum -yhtye aikoo tehdä rockunelmastaan totta. Kuva: inkeri Jäntti
Impaled Rektum -yhtye aikoo tehdä rockunelmastaan totta. Kuva: inkeri Jäntti

On pieni pohjoinen kunta, jossa kaikki tuntevat toisensa.

On poroja ja lihamylly. On autojen rassaajia ja heidän outoina pitämiään pitkätukkia, jotka soittavat kämpällään metallia. Bändin oma esikoisbiisikin saa kimmokkeen porotaloudesta.

Oululaisohjaajien Juuso Laation ja Jukka Vidgrenin esikoispitkä komedia Hevi reissu (2018) kertoo taivalkoskisen bändin elosta kotikunnasaan ja matkasta Norjan suurimmille hevimusiikin festareille.

Kun solisti Turo (Johannes Holopainen) lipsauttaa ihastukselleen Miialle (Minka Kuustonen) haaveensa, siitä tulee pienellä kirkonkylällä totta. Halveksitut pitkätukat ovat pian kylän tähtiä. Samalla Turoa piinaa ympäristön paine, sekä ilkeä iskelmälaulaja Jouni Tulkku (Ville Tiihonen).

Hevi reissu on sympaattinen ja hauska. Impaled Rektum -bändin jäsenet ovat erinomaisia persoonia ja harvat keikat solistin oksentamista myöten ovat mainioita. Kun musiikkiinsa uskova bändi lähtee kohti Norjaa, meno vain paranee. Ja kun katsoo hyvin näytellyn ja hyväntuulisen Hevi reissun, ihan hirveästi alkaa tehdä mieli metallifestareille Norjaan.

Taija Tuominen

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset