Kaupunkiuutiset

Tomaateille tulevat kaikki kovat kotimaiset koomikot

Pohjoismaiden suurin stand up-komiikan festivaali Tomaatteja!Tomaatteja! on vallannut taas Hämeenlinnan. Tapahtuma järjestetään jo 14. kerran ja läppää laukomassa on peräti 40 koomikkoa 20 showssa. Lavakomiikkaa nähdään ja kuullaan keskustan sydämeen nousseella Vihannestorilla sekä Verkatehtaan pesäkkeissä Vanaja-salissa, Suistossa, Verstaassa ja Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä. Suomalaisen stand upin nousun voidaan hyvällä syyllä katsoa alkaneen Riku Suokkaan Hämeenlinnan teatterissa järjestämillä komediaklubeilla. Noita hetkiä kokeneilla on loistava tilaisuus päästä verestelemään muistoja lauantaina 16. toukokuuta, kun Verstaan lavalle nousevat genren tienraivaajat Ilari Johansson, Harri Ekonen ja tietenkin Suokas itse.

Festivaalilla nähdään vankka ammattilaiskoomikoiden joukko, kärkipäässään maailman hauskimmaksi mieheksi Yhdysvalloissa valittu Ismo Leikola sekä alan kotimaiset kassamagneetit, kuten Sami Hedberg, Heli Sutela ja André Wickström. Mukana on myös alalle janoavia, lupaavia tulokkaita sekä jo kyntensä näyttäneitä veteraaneja.

Vuoden Vihannes

Festivaalin ohjelma on rakennettu perinteiseen stand up-klubihenkeen. Jokaiseen showhun on haalittu hiukan eri tyyppisiä esiintyjiä, jotka kutkuttavat ylesiön nauruhermoja vaihtelevista vinkkeleistä ja teemoista. Parhaimmillaan lavalla on seitsemän koomikkoa. 

Yksi tapahtuman huipentumista on lauantainen Kong Show Vihannestorilla. Tässä kilpailussa toisistaan ottavat mittaa nousevat komiikkataivaan tähdet, tuomarina toimii yleisö ja kullakin esiintyjällä on muutamia minuutteja aikaa vakuuttaa kansalaiset jutuillaan. Yleisölle on annettu laput ja heillä on mahdollisuus äänestää kilpailija pois lavalta, mikäli esitys ei miellytä. Kong Shown voittaja saa viiden minuutin spotin festivaalin huipentumassa Vihannes Gaalassa lauantai-iltana Vanaja-salissa. Gaalassa julkistetaan myös Vuoden Vihannes, jonka festivaaliyleisö valitsee antamalla äänensä mielestään parhaimmalle koomikolle. 

Uutena kisastudiot

Suomi on jääkiekkokansaa, eikä lätkää ole unohdettu Tomaateillakaan. MM-kisastudiot pyörivät Vihannestorilla torstaina ja vielä festivaalin jälkeenkin sunnuntaina. Urheilujuhlan tuntua nostattavat Riku Suokas ja Fredi Lilius, mutta kisahuumaan on luvassa myös mahdollisia yllätysvieraita ja muuta ohjelmaa. Otteluihin on ilmainen sisäänpääsy (K-18).

Tomaattien oma infopiste on avoinna Vihannestorilla jokaisena festaripäivänä klo 11-21. Ennakkopilettejä saa Verkatehtaan lippumyymälästä ja puhelinnumerosta 0600-10 800 (0,76 €/min+pvm). Lippuja saa myös käteisellä ovelta tuntia ennen esityksen alkua, mikäli show ei ole loppuunmyyty. 

Tomaatteja! Tomaatteja! ke-la 13.5. – la 16.5. Lisätiedot www.tomaattejatomaatteja.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset