fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tomi Björck uudistaa Piparkakkutalon keittiön – Ravintola on tammi- ja helmikuun kiinni

Piparkakkutalon vanha keittiö revitään alas. Uuden keittiön suunnittelussa konsulttina on toimunut keittiömestari Tomi Björck. Kuva: Tuulia Viitanen
Piparkakkutalon vanha keittiö revitään alas. Uuden keittiön suunnittelussa ja toiminnan kehittämisessä konsulttina on mukana keittiömestari Tomi Björck. Kuva: Tuulia Viitanen

Piparkakkutalon keittiö, tarjoilijoiden tilat ja vessat uusitaan. Mittavan remontin vuoksi ravintola sulkee ovensa lauantain jälkeen ja on kiinni tammi- ja helmikuun.

Mukana uuden keittiön suunnittelussa ja toiminnan kehittämisessä on televisiosta tuttu keittiömestari Tomi Björck.

– Olemme tutustuneet Tomiin Australiassa ja halusimme mukaan muutoksen suunnitteluun jonkun ulkopuolisen, joka näkee asioita eri tavalla kuin me itse, kertoo Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Tomi Björck on ollut mukana lukuisissa ravintolaprojekteissa ja perustanut myös itse useita ravintoloita. Hän on kuuluisa tehokkaista keittiöistään.

– Tomi on suunnitellut paljon ravintolakeittiöitä. Meille on tulossa uusia keittiölaitteita, jotka varmasti näkyvät myös ruokalistalla, Mäki-Kuutti lupaa.

Kodikas ravintolasali säilyy

Ravintolassa uudistusta on suunniteltu koko syksy ja uudet keittiöt sekä tavarat on jo tilattu.

– Vanha keittiö alkaa olla tiensä päässä ja olisimme joutuneet remontoimaan sen joka tapauksessa.

Uudistuksen taustalla on tavoite tuottaa asiakkaille entistä parempia ruoka- ja ravintolaelämyksiä.

Piparkakkutalo on suosittu ruokaravintola perinteisessä kulttuuritalossa. Mäki-Kuutti sanoo, että kehuttu ja kodinomainen ravintolasali on jatkossakin samanlainen, tosin uusin tuolein.

– Saamme asiakkailta paljon kehuja, joten emme muuta hyvin toimivia asioita, mutta kun ravintola on joka tapauksessa remontin vuoksi kiinni, freesaamme muutakin.

Uusiksi menevät tarjoilijoiden tilat ja ravintolan vessat.

– Henkilökunnan työskentely on jatkossa varmasti mielekkäämpää, kun tilat ovat toimivat.

Mitä henkilökunta tekee, kun ravintola on kiinni?

– Olemme käyneet asian jokaisen kanssa henkilökohtaisesti läpi. Henkilökunta on osittain lomalla, isyysvapailla ja lomautettuna kukin toiveidensa mukaisesti.

Albertin kellari on normaalisti auki tammi- ja helmikuun ajan.

Vanha kulttuurikoti

Piparkakkutalo siirtyi Tawastia Groupin omistukseen vuonna 2008. Kauppias Anders Gustav Skogster rakennutti talon kodikseen vuonna 1906. Sen suunnitteli arkkitehti Selim A. Lindqvist. Rakennus on museoviraston suojelema.

Samalla paikalla sijaitsi Albert Edelfeltin lapsuudenkoti 1800-luvun puolivälissä.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset