fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Tommi Evilä kävi janalaisten vieraana, Retrocats niitti mainetta ja lemmenlaivojakin on liikkeellä

Pituushypyn MM-mitalisti Tommi Evilä kertoi Turengin Wanhalla asemalla kokemuksistaan huippu-urheilun maailmassa. Kuva: Arto Nousiainen
Pituushypyn MM-mitalisti Tommi Evilä kertoi Turengin Wanhalla asemalla kokemuksistaan huippu-urheilun maailmassa. Kuva: Arto Nousiainen

Tommi Evilä oli janalaisten vieraana

Janakkalan Janan yleisurheilujaoston Jana liikuttaa -klubi kokoontui toukokuussa ensimmäisen kerran Turengin Wanhalla asemalla. Tapaamisessa oli mukana pituushypyn kotimainen legenda, Tommi Evilä.

Pituushypyn legenda kertoi klubilaisille urheilijan matkasta huipulle.

– Huipulle voi olla useita reittejä, mutta yleisurheilussa menestyjällä tulee olla tietyt rastit hoidettuna. Pohjien täytyy olla kunnossa. Oma taitonsa on kuitenkin se, miten sinne huipulle pääsee uudelleen, yhdeksänkertainen suomenmestari opasti.

Geneettisellä perimällä on harjoittelun lisäksi valtava merkitys menestykseen. Myös henkiset omaisuudet helpottavat urheilijan matkaa.

– Narsismia pidetään negatiivisena, mutta olen mielestäni ollut positiivisesti narsistinen. Halusin olla paras, mutta en painamalla muita alaspäin vaan kehittämällä itsenäni.

Evilä on kiitollinen kaikesta siitä, mitä hän on urheilijana päässyt kokemaan ja näkemään.

– Kun ollaan huipulla, siellä on ihan kaikki käden ulottuvilla. Saat viestejä, huomiota ja kutsuja joka paikkaan. Upeata se on, mutta jalat tulee pitää maassa.

Jana liikuttaa -klubin toiminta lähti liikkeelle toiveesta, että tukijoille tarjottaisiin myös muuta kuin banneri nettisivuille ja mainos kentän laitaan.

– Meillä ideana on se, että seuran toimijat ja Jana liikuttaa -klubin jäsenet eli tukijat kohtaavat muutaman kerran vuodessa, Janan yleisurheilun markkinointipäällikkö Eero Santanen kertoo.

Seuraavan kerran Jana liikuttaa -klubi kokoontuu Turengin Suvirannassa Ilves Games -pituushyppykilpailun merkeissä.

– Liinalammen kentällä kilpaillaan päivällä ja H-hetki on sitten illalla Suvirannassa, jossa kilpaillaan naisten ja miesten pituudessa.

Klubi tekee myös yhteismatkan Lappeenrannan Kalevan kisoihin elokuussa. Syksyllä kokoonnutaan vielä kerran.

 

 

Voitto sai Tyyne Valkeajärvi-Rostin (vas.), Sini-Tuuli Pohjosen, Mari Rauhalan ja Anniina Jokisen suut messingille.

DTC Retrocatsit voitokkaina

Hämeenlinnalainen joukkue Dream Team Cheerleaders Retrocats voitti sarjansa eteläisen alueen aluekilpailuissa lauantaina 11.5. Retrocats tuuletti ykkössijaa ryhmästunt klassikot -sarjassa, jossa kilpaili kolme joukkuetta.
Retrocatseihin kuuluvat Sini-Tuuli Pohjonen, Tyyne Valkeajärvi-Rosti, Anniina Jokinen ja Mari Rauhala. Ryhmä on koostettu DTC Aristocats -joukkueeseen kuuluvista harrastajista.
Ryhmästunt -sarjassa esitetään minuutin pituinen jatkuva stunttisarja 4–5 henkilön esittämänä. Klassikot -sarja on aikuisille cheerleadereille tarkoitettu kilpasarja. Spring Spirit Battle 2019 järjestettiin Vantaan Energia Areenalla. Kaikkiaan tapahtumassa kilpaili 70 joukkuetta eri sarjoissa.

 

 

Pappilan puutarhassa oli runsaasti väkeä ensimmäisen näyttelyn avajaisissa. Kuva: Peter Rautanen

Hattulan taiteilijaseuran kesänäyttelyt alkoivat

Hattulan taiteilijaseura elää aktiivista aikaa ja alkava kesä on täynnä näyttelyitä. Lauantaina 18.5. avautui seuran koko kesän kestävä Tarinoita puutarhassa -näyttely, joka on esillä Iittalassa Pappilan Sunday Shopin puutarhassa.
Näyttelyssä on teoksia Sirkku Rahunen-Ahtilalta, Piela Auviselta, Susanna Immoselta, Liisa Saloselta sekä Josef Tommiselta. Avajaisia vietettiin tiiviissä tunnelmissa, sillä ensimmäisen tunnin aikana alueella oli käynyt jo lähes 200 vierailijaa.
Hattulan taiteilijaseura esittäytyy myös kesällä Lepaan viinitilalla ja jäsenten töitä voi nähdä myös Lepaan kartanolla sekä Parolan terveysasemalla.
Suuren Maalaustapahtuman aikana 10.7. seura kutsuu ihmisiä maalaamaan yhdessä sekä Pappilan Sunday Shopiin että Lepaan viinitilalle. Maalauspäivän aikana valmistuneita töitä voi jokainen viedä esille Juteinitalon aulatilan sermeihin.
Kesäkuun Hattulan kesänäyttelyssä Juteinitalolla vierailijoina ovat Iittalan taiteilijat.

 

 

Veneilykausi on korkattu ja kevättä rinnassa.

Laineilla seilaa nyt lemmenlaivoja

Lukijan lähettämä kuva kertoo, että veneilykausi on korkattu ja kevättä on rinnassa. Veneily on sosiaalinen laji ja tunnelmaan virittäytymisessä saa kuulemma apua toisilta veneilykavereilta, joskus jopa pyytämättäkin. #rakkaudenveneilykesä2019.

 

Discaajille SM-kultaa

Hämeenlinnan Discaajien Jukka Autio ja Marko Hämäläinen voittivat viime viikonloppuna Valkeakoskella järjestetyissä parifrisbeegolfin SM-kisoissa MP40-luokan mestaruuden.
Finaalin alternate shot -kierroksella, jossa kilpailijat heittävät vuorotellen, miehet tehtailivat 3 birdietä,2 bogeytä ja 13 par -tulosta ja päihittivät hopeakaksikon kahdella heitolla. Oranssi kevät sai pisteen iin päälle.
Hämeenlinnalaisvärejä koko viikonlopun kestäneissä kisoissa edustivat myös avoimen luokan Jyrki Passila ja Tomi Nieminen sekä junioriluokassa Lauri Hämäläinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset