fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Näyttelijä Tommi Korpela haastoi ystävänsä Antti Vappulan Pasta Battleen Hämeenlinnassa – Voittaja selvisi kahden äänen erolla

Miesten oli tarkoitus mitata pastaherruuttaan kaveripiirissä, mutta mittelö paisuikin Piparkakkutalossa käydyksi yli sadan hengen tapahtumaksi. Hävinnyt joukkue vaatii revanssia, joten jatkoa lienee luvassa.
Kuvassa vasemmalta Mika Manninen, Antti Vappula, Jarkko Toivonen, Simo Harrivaara sekä Tommi Korpela. Kuva: Pasi Visakivi
Antti Vappula (toinen vas.) sai avukseen riistaruokamestarin Mika Mannisen ja Tommi Korpela keittiöpäällikkö Simo Harrivaaran. Ravintolan oma keittiöpäällikkö Jarkko Toivonen (keskellä) piti kisan paletin kasassa.. Kuvat: Pasi Visakivi

Ravintola Piparkakkutalossa vietettiin viime perjantaina toimitusjohtaja Lauri Mannisen sanoin riehakkaita karnevaaleja, kun näyttelijä Tommi Korpela ja taitavana perhokalastajana tv-katsojille tutuksi tullut Antti Vappula ottivat toisistaan mittaa Pasta Battlessa.

Mannisen mukaan Korpela oli vuosia sitten maininnut Me Naiset -lehden haastattelussa kulinaristiystävänsä Vappulan, jonka kanssa hän uhosi ottavansa joskus mittaa pastaresepteistä.

Kisailu piti alun perin toteuttaa kaverien kesken, kunnes  Vappulan ystävä Manninen ja Tawastia Groupin hallituksen puheenjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti pistivät lusikkansa soppaan.

– Aloimme miettiä, että mehän voisimme toteuttaa kilpailun Piparkakkutalossa, Manninen kertoo.

Mittelö paisui yli sadan annoksen taistoksi.

Kilpailijoille omat tiimit

Yksinään kaksikkoa ei kuitenkaan keittiöön päästetty.

Korpela sai avukseen helsinkiläisen Ventuno-ravintolan keittiöpäällikön Simo Harrivaaran ja Vappula valitsi joukkueeseensa pitkän linjan ruoanlaittajan ja perhokalastaja oppi-isänsä Mika Mannisen Tampereelta.

Koko rulettia pyöritti Piparkakkutalon henkilökunta keittiömestari Jarkko Toivosen johdolla.

Iltaan ilmoittautui kaikkiaan 120 ruokailijaa.

– Pastareseptit olivat täysin Korpelan ja Vappulan laatimat, Manninen korostaa.

Kaksi eri annosta

Joukkueiden tuli valmistaa kaksi pasta-annosta, joista toinen oli vegetaarinen.

Korpela luotti tryffeleihin ja sieniin sekä naudankylkeen bearnaiskastikkeella.

Vappulan annokset syntyivät simpukoista sekä chilistä ja vegaaninen lasagne munakoisosta ja tomaatista.

Ravintolan omat kokit laskivat tarvittavan ruoan ja raaka-aineiden määrän. Alkuruoka ja jälkiruoat olivat ravintolan käsialaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Antti Vappula hämmentää pastakastikekattilaa Piparkakkutalon keittiössä. Alun perin miesten oli tarkoitus pyytää kavereitaan tuomaroimaan heidän pastakastikkeensa, mutta lopulta nokittelu johti yli sadan hengen taistoon Piparkakkutalon puitteissa.

Hässäkkä keittiössä, karnevaalit salissa

– Keittiössä oli kova hässäkkä, kun ammattikokkien sekaan on sotkettu näitä “puoliammattilaisia”. Keittiömestarimme piti tiukasti langat käsissään, jotta homma toimi, ja ruoat saatiin nopeasti asiakkaille.

Myös salin puolella saatiin heti tunnelmasta kiinni.

– Toivoimme karnevaalihenkistä meininkiä, ja jotain täysin poikkeavaa siitä, mitä piparkakkutalo on normaalisti, Manninen jatkaa ja kiittelee illan aikana saatua palautetta huikeaksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Ravintolan ammattikokit auttoivat kilpailijoita annosten esille panossa.

Voittaja löytyi nipin napin

Asiakkaat antoivat äänensä mielestään paremmalle joukkueelle.

Tiukan kisan vei Korpela vain kahden äänen erolla. Tämä jätti luonnollisesti jotain häviäjän hampaan koloon.

– Kummatkin joukkueet ovat valmiit revanssiin. Se uhottiin jo illan päätteeksi. Saa nähdä millaisella kokoonpanolla ja minkälaisia ruokia tehdään seuraavalla kerralla, Manninen nauraa.

Jokaisesta annoksesta lahjoitettiin osuus hyväntekeväisyyteen. Illalla pidetyn huutokaupan lisäksi hyväntekeväisyys potti kasvoi yli 2000 euroon.

Innokkaina kalastajina tunnettujen miesten valitsemat kohteet olivat virtavesien hoitoyhdistys Virho ja WWF Suomi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset