fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tommi Toijan nykytaide ja kultakauden maisemat tutuiksi - Taidemuseossa oma päivä eläkeläisille

Senioripäivän kierroksilla tutustutaan muun muassa Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyyn. Kuva: Kuva Reima Määttänen
Senioripäivän kierroksilla tutustutaan muun muassa Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyyn. Kuva: Kuva Reima Määttänen

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään perjantaina eläkeläisten omaa Senioripäivää euron pääsymaksulla. Perinteiseen tapaan päivän ohjelmistossa on opastettuja kierroksia ja taidetyöpaja.

Museossa on esillä kolme näyttelyä: kuvanveistäjä Tommi Toijan Omia kuvia -näyttely sekä museon omista kokoelmista kootut Kotimaan kasvot -näyttely ja Kalle Carlstedtin grafiikkaa esittelevä näyttely.

Taidegraafikko Kalle Carlstedtin näyttelyyn tutustutaan klo 11 alkavalla näyttelykierroksella, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollista kokeilla oman grafiikanvedoksen tekoa. Iltapäivällä klo 13 alkavalla näyttelykierroksella tutustutaan oppaan kanssa kuvanveistäjä Tommi Toijan näyttelyyn.

Kalle Carlstedt (1891–1952) tunnetaan mestarillisista puupiirroksistaan. Niissä tulevat esiin taiteilijan tarkka muodontaju, viivan hallittu rytmiikka ja hienostuneet värisävyt. Aiheet liittyivät usein luonnontunnelmiin ja taiteilijaa onkin luonnehdittu ”metsien ja rantojen kulkijaksi”. Kotiseutu Sääksmäki ja Vanajaveden rannat olivat hänen maisemallisten teostensa lähtökohtana. Näyttelykierroksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla oman grafiikanteoksen tekoa Carlstedtin taideteosten innoittamana.

Kotimaan kasvot -näyttely esittelee suomalaisen maisemamaalauksen ja kansanelämäkuvauksen piirteitä kultakauden taiteessa. Näyttelyssä on esillä Eero Järnefeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja monien muiden kotimaan kuvia 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista nykytaiteilijoista. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on persoonallisia veistoshahmoja, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Senioripäivä Hämeenlinnan Taidemuseossa perjantaina 29.11. kello 11–17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset