fbpx
Kaupunkiuutiset

Toni Rasinkankaan valokuva palkittiin Kaupunkilehtikisassa

Pappilanniemessä näpätty otos pimeässä leikkivistä lapsista toi kuvaaja-toimittaja Toni Rasinkankaalle kolmannen palkinnon Sanomalehtien Liiton kaupunkilehtikisassa. Tuomarina kilpailussa oli valokuvaaja Jussi Nukari STT-Lehtikuvasta, joka toteaa palkintoperusteissa seuraavaa: ”Valaistusolosuhteet eivät ole kaikkein helpoimmat. Kuvaaja on kuitenkin uskaltanut luottaa kameraan ja itseensä ja hallinnut vallitsevan valon. Leikkipuiston hämärä ja jännittävä tunnelma on hyvin tavoitettu.”

– Kaupunkiuutisissa viime tammikuussa julkaistu juttuni kertoi Pappilanniemessä olevasta leikkipuistosta, jossa ei ollut valaistusta eikä Hattulan kunnalla myöskään rahaa sen tekemiseen, Rasinkangas kertoo.

– Vanhemmat olivat huolissaan lastensa turvallisuudesta, kun taas kunnan puolelta arveltiin, ettei siellä pimeässä kukaan leiki.

Jutuntekohetkellä puistossa oli kuitenkin runsaasti lapsia ja kuvan perusidea oli Rasinkankaalla selvillä.

– Ajattelin etukäteen, että kyllä siellä jollain on varmaan taskulamppu valonlähteenä, mutta sitten yhdellä tytöllä oli lyhty mukanaan,

– Lapsien kuvaamisessa on oltava nopea, sillä heidän mielenkiinnon kohteensa vaihtuu nopeasti. Pimeäkuvaus on lisäksi itsessään haastavaa ja jollain tavalla aina hyppy tuntemattomaan.

Valokuvakilpailun ensimmäinen ja toinen palkinto menivät Johanna Erjonsalolle, joka työskentelee Vantaan Sanomissa.

Koukku kiinnittää

Rasinkankaan Kaupunkiuutisissa julkaistut kuvat ovat jo pitemmän aikaa saaneet kiittävää palautetta myös lukijoilta. Koska hän yleensä myös kirjoittaa artikkelin, kuvan ja tekstin yhteispelin ideointi on omissä käsissä.

– Kuvan tulee tukea artikkelia, mutta mielestäni sillä pitää aina olla myös oma tarinansa ja joku koukku, joka kiinnittää lukijan huomion.

Media-assistentiksi valmistunut Rasinkangas tuli toimitusharjoittelijaksi Kaupunkiuutisiin vuonna 2011. Sittemmin hän on työskennellyt myös kesätoimittajana ja freelancerina sekä Kaupunkiuutisissa että Hämeen Sanomissa.

– En voi olla kuin tyytyväinen, että pystyn kirjoittamalla ja kuvaamalla tienaamaan toimeentuloni, mutta valokuvaus on ollut kuitenkin se suurin intohimoni lukiovuosista lähtien.

– Kuvakerronta tuntuu minulle kaikkein luontevimmalta, joten haaveeni on, että pääsisin tulevaisuudessa keskittymään siihen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset