Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tori-Optiikassa on Pimeän kaupan iltana tekniikan ihmeitä, urbaania brittiläisyyttä ja klassikkoja

Anna-Liisa Lötjönen (vas.), Elina Wäyrynen ja Heidi Tolvanen ovat palvelleet torin laidalla 10 vuotta. Kuva: AP Sarjanto
Anna-Liisa Lötjönen (vas.), Elina Wäyrynen ja Heidi Tolvanen ovat palvelleet torin laidalla 10 vuotta. Kuva: AP Sarjanto

Sibeliuksenkadun optikkoliikkeessä on tulevana perjantaina 3D-tulostettujen kehyksien ilta. Esillä on noin 100 erilaista mallia normaalin valikoiman lisäksi.

3D-tulostus yleistyi silmälaseissa pari vuotta sitten. Materiaalina on polyamidijauhe, jota yhteen kehykseen tulostetaan keskimäärin 400 kerrosta.

– Tulostuksella voidaan luoda aivan eri tavalla muotoja kuin perinteisillä menetelmillä. Kehykset ovat hyvin kevyet, niiden etuosa saattaa painaa vain neljä grammaa, optikko Anna-Liisa Lötjönen kertoo.

– 3D-mallit ovat hyvin kestäviä ja koska niissä ei ole ruuveja, kehykset eivät myöskään löysty. Lisäksi niissä ei ole mitään allergisoivia aineita.

4D-linssi on laadukas

Pimeän kaupan illan erikoisuuksiin kuuluvat myös brittivalmistaja Booth & Brucen mallisto, joita optikot kuvaavat urbaaniksi, rennoksi ja erilaiseksi sekä jo klassikon asemaan nousseen Serengetin aurinkolasit. Molempia tuo maahan hämeenlinnalainen Neonsun, jonka valikoimiin kuuluvat myös Monoqoolin kehykset.

Tekniikan kehitystä silmälasikaupassa edustavat myös yksilöllisesti mitoitettavat 4D-linssit.

– Linssin tekemisessä otetaan huomioon kehyksen kaarevuus sekä kaltevuus, linssin etäisyys silmästä ja johtavan silmän painotus. Näin saadaan aikaan mahdollisimman tarkka ja optisesti laadukas linssi, optikko Heidi Tolvanen sanoo.

Parhaalla paikalla

Viime vuonna Suomen parhaaksi optikkoliikkeeksi valittu Tori-Optiikka viettää parhaillaan juhlaviikkoja. Yritys on palvellut torin laidalla 10 vuotta.

– Tämä on yksi parhaita liikepaikkoja Hämeenlinnassa ja haluamme olla kivijalkaliike. On hyvä, että asiakkailla on ikkunoista hienot näkymät ja esimerkiksi aurinkolaseja voi mennä kokeilemaan ulos, Elina Wäyrynen tuumaa.

Yrittäjiä pohdituttaa keskustan tulevaisuus.

– Vähän pelottaa, jos toria aletaan myllätä, että miten tässä käy. Emme missään nimessä halua toriparkkia, kyllä pysäköintiin löytyy muitakin ratkaisuja, Lötjönen arvelee.

Syksyn piristys

Yrittäjät odottavat perjantaista taas mukavaa piristysruisketta keskustan elämään.

– Varsinkin syksyn Pimeän kaupan ilta on aina ollut suksee, Wäyrynen sanoo.

– Pidämme ovet auki ainakin kello 21 asti ja niin kauan kun asiakkaita riittää, sillä ihmisiä on hurjasti liikkeellä ja kaikki ovat iloisella mielellä.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset