fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Torilla tavataan – Kansa pääsee katsomaan kutkuttavaa finaalia isolta screeniltä

Game 7! Kaupunki tarjoaa toritapahtuman koko kansalle. Finaali alkaa kello 17 jättiscreeniltä.
Kultajuhlia vietettiin torilla vuonna 2006. Nyt luvassa on mitalijuhlat, mutta mitalin väri ratkeaa lauantaina. Juhlat ovat joka tapauksessa. Kuva: TA terho aalto
Kultajuhlia vietettiin torilla vuonna 2006. Tänään torilla nähdään peli isolta screeniltä. Kuva: TA terho aalto

Harvinaista herkkua on tarjolla torilla lauantaina, kun finaalisarjan viimeinen, seitsemäs ottelu näytetään koko kansalle torilla. Kiekko putoaa jäähän kello 17.

– Screeni pannaan tulille ja näytetään peli kaupunkilaisille, kertoo kulttuuripäällikkö Janne Nieminen varhain perjantaiaamuna.

Screeni tulee torilavalle.

Kaupunki ja Linnan kehitys maksavat viulut, mutta mukana on myös paikalliset yritykset Local Crew, Showtekniikka Torvinen, Hämeen Sanomat ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset.

 

Lauantaina torilla tapahtuu muutakin, sillä kalamarkkinat ovat samaan aikaan. Kalamarkkinat ovat Raatihuoneenkadun puolella toria ja matsia voi seurata Hallituskadun puolelta.

– Into on ihan hirveän iso ja mahtava. Toivottavasti ihmiset tulevat paikalle, iloitsee Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier.

Torimyyjät ovat anoneet myös alkoholilupia, joten janoisille on tarjolla lämmikettä.

– Emme osanneet viime syksynä ajatella, että jääkiekkoa pelataan vielä toukokuussa, joten kalamarkkinat pidetään ihan sovitusti. Se tarkoittaa sitä, että ruokaakin on tarjolla. On aika helppoa perustella muuttuneita järjestelyjä kalamyyjille, kun tulossa on lisää monta tuhatta asiakasta, Hagemeier hymyilee.

– Nyt enää toivotaan, että sää pysyisi kirkkaana, eikä räntää sataisi niskaan.

Kuvatekstiä muutettu 4.5. klo 10.52. Torilla on tänään torijuhla ja peli näytetään isolta screeniltä. Jos HPK voittaa kultaa, järjestetään todennäköisesti vielä toinenkin toritapahtuma.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset