Kaupunkiuutiset

Mielipide: Torin joulukuusi, olit ilon tuoja

Harvinaisen komea joulukuusi oli torin joulunavauksessa hämeenlinnalaisten ihailtavana viime marraskuussa. Kuva: Tomi Vesaharju
Harvinaisen komea joulukuusi oli torin joulunavauksessa hämeenlinnalaisten ihailtavana viime marraskuussa. Kuva: Tomi Vesaharju

En tiedä, missä ja milloin Sinä olet päivän valon ensimmäisen kerran nähnyt.

Kasvaessasi ja vahvistuessasi Sinut on juurrutettu uuteen ympäristöön.

Siellä sait seurata oman taloyhtiösi elämää iloineen ja suruineen noin viisikymmentä vuotta. Kun talo oli uusi, asukkaat muuttivat riemuiten upouuteen kotiinsa.

Sinulla oli hyvä seuraajan paikka taloyhtiösi ja seutusi tapahtumiin, sekä vahva alusta, jossa kasvoit itsenäiseksi ja virheettömäksi. Olit jo silloin ihailun kohde. Lapset kautta vuosikymmenten leikkivät ympärilläsi, piilosilla oloa helmoissasi.

Tuli aika, jolloin taloyhtiön asukkaat päättivät luopua Sinusta. Olit jo liian hallitseva. He ilmoittivat Sinut kilpailuun, jossa kaunein voittaa. Voitto osui Sinulle.

Yksi pimeä yö, ja uudet omistajat tulivat Sinut hakemaan. Sinne jäivät juuresi.

Samana yönä hakijat auttoivat Sinut pystyyn kotikaupunkisi keskeisemmälle paikalle. Saat siinä paikassa elämäsi huipentuman; tuotat iloa ulkonäölläsi, johon olet saanut valopuvun ja tähden päähäsi.

Tuuli välillä hulmutti helmojasi, mutta silti pysyt ryhdikkäästi pystyssä. Vielä viimeisinä päivinäsi näet perheiden iloisesti luistelevan jääradalla, joka on vieressä seuranasi.

Kirkko on kauniina silhuettina takanasi, jonka näyn on moni tallentanut kameraansa.

Tiedämme, että et voi juurtua siihen kovaan kiveykseen ja jatkaa elämääsi, vaan jonakin yönä Sinut riisutaan ja viedään pois.

Me kaipaamme Sinua kauan. Hyvin harvalla meistä on niin kauniina, rakastettuna ja ylväänä elämämme lopunajat.

Eila Mäentakanen-Ijäs

Vuosien 2019–2020 vaihtuessa Hämeenlinna

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset