fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Torin tekojään kustannukset ovatkin käyttökaudelta tuplat ilmoitetusta – Jää saattaa silti jäädä koko talveksi

Kentän käyttöaikaa saatetaan jatkaa tammikuun jälkeenkin.
Torin tekojää on ollut kovassa käytössä, sillä muita ulkojäitä ei Hämeenlinnasta vielä löydy. Kustannukset tarkentuvat myöhemmin. Kuva: Riku Hasari
Torin tekojää on ollut kovassa käytössä, sillä muita ulkojäitä ei Hämeenlinnasta vielä löydy. Kustannukset tarkentuvat myöhemmin. Kuva: Riku Hasari

Torin luistelukenttä on otettu hyvin vastaan. Väkeä on riittänyt valoisalla ja pimeällä.

Tekojään perustamis- ja ylläpitokustannukset ovat kuitenkin merkittävästi suuremmat kuin aikaisemmin on uutisoitu. Marraskuussa kerrottiin, että kaupunki rahoittaa kentän 35 000 eurolla.

Summa – tarkemmin sanottuna 38 000 euroa – kattaa sopimuksen mukaan kuitenkin vain luistinkentän vuokran ja jäähdytysjärjestelmän sähkönkulutuksen.

Radan pohjatöistä, asennuksesta ja muista töistä syntyy lisäksi arviolta yhtä suuret kustannukset. Torin kaltevan pinnan suoristamiseksi kentän alle tuotiin useita rekkakuormallisia hiekkaa ja soraa.

– Valistunut arvaus on, että kokonaiskustannukset ovat noin 70 000 euroa, puistomestari Jouko Keskimaa sanoo.

Tekojääkentälle jatkoaikaa

Kenttä tuotiin torille osana Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin joulutapahtumaa ja alun perin sen piti olla torilla vain parin viikon ajan.

– Hinnan vuoksi sovittiin, että kenttä pidetään tammikuun loppuun asti, kaupungin viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari kertoo.

Keskimaan mukaan kenttä saatetaan pitää torilla pidempäänkin, jolloin kentän kokonaiskulut tarkentuvat vasta kevättalvella.

– Kunnon talvihan saattaa vasta alkaa tammikuussa, joten voi olla, että jäätä pystyttäisiin pitämään myöhemmin yllä ilman jäähdytyslaitteistoa. Olen saanut käsityksen, että jatkamista ainakin harkittaisiin.

Tekojään alla on jäähdytyslaitteisto, joka mahdollistaa jään ylläpitämisen noin kuuden asteen lämpötilaan asti.

Ulkojäiden ylläpito edullisempaa

Tekojään kustannuksia on vaikea verrata kaupungin ulkojäiden ylläpidon hintaan.

Ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi Hämeenlinnan kaupungin kunnossapitopalveluista sanoo, ettei ulkokenttien kuluja pysty yksilöimään.

– Sama henkilöstö hoitaa useita muitakin tehtäviä. On selvää, että ulkojäiden jäädyttäminen ja ylläpito on merkittävästi edullisempaa kuin tekojään. Toisaalta, torilla voi nyt luistella, mutta tänä talvena ulkojäihin ei ole mennyt vielä euroakaan.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset