fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Toriparkissa ei mitään järkeä

Hämeenlinnan torin terassista käydään neuvotteluja. Arkistokuva.

On se kumma, kun tässä tuppukylässä ei asukkaita kuunnella. Kun noin 80 prosenttia kaupunkilaisista vastustaa kaavailtua toriparkkia, niin ei kun jatketaan suunnittelua ja maksetaan siitä koko ajan, jo vuosien ajan.

Kaikkialla puhutaan ilmastonmuutoksesta ja mistä kaikesta pitää luopua, jotta tämä pallo edes jotenkin kestäisi. Muun muassa lentämistä ja autoilua pitää vähentää reippaasti. Siis kaupungin päättäjät huom. autoilua!

Meitä kehotetaan käyttämään julkisia kulkuneuvoja, ajamaan pyörällä ja kävelemään. Miten turhan parkkitalon rakentaminen vastaa tuohon kehotukseen?

Meillä on jo kaksi vajaakäytöllä olevaa ja ilmeisesti taloudellisestikin kuralla olevaa parkkitaloa. Kolmatta rakennetaan rautatieaseman viereen. Ja vielä pitäisi neljäs saada! Onko järkeä vai ei?

Kävelin tänään, lauantaina Hämeensaareen asioille. Torilla oli Street Food -tapahtuma, Linnanpuistossa keskiaikamarkkinat ja paljon väkeä liikkeellä. Hämeensaaren toisella parkkialueella oli noin 15 autoa ja uudemmalla, tosi isolla parkkikentällä kolme. Klo oli 11.30. Missä on tarve lisäparkkitilalle?

Onko nyt jollain päättäjistä tai lobbaajista pullat palamassa, kun ei saadakaan muistomerkkiä poliittiselle uralle? Väkisin ja väsyttämällä toriparkki yritetään rakentaa ajatuksella “eihän ne asukkaat jaksa vastustaa, kunhan kuppinsa ääressä jupisevat”.

Itselläni saattaa olla muutto joko takaisin Hesaan tai pois tämän kaupungin keskustasta joka tapauksessa. Joku voi sanoa, että hellurei, mutta sanokoon. Näitä läskiperseautoilijoita kun riittää, eivätkä he suostu edes terveytensä tai ilmastonmuutoksen vuoksi lopettamaan makkaran puremistaan.

Loput ovatkin sitten takinkääntäjiä.

Käärmettä pyssyynkö?

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset