fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tortut sokkotestissä - Miesporukka antoi pisteet Hämeenlinnassa myynnissä oleville Runebergin nimikkoleivonnaisille

Asiantuntevan raadin sokkotestissä mielipiteet vaihtelivat, mutta yhteispisteissä yksi nousi ylitse muiden. Kuvat: Lea Karmala

Café Kukon yhdeksänhenkinen aamukahviporukka pani tällä viikolla suun makeaksi. Miehet, jotka sillä istumalla kutsuivat itseään Hämeenlinnan johtaviksi torttuanalyytikoiksi, maistelivat sokkotestissä kahdeksan eri valmistajan runebergintorttuja.

Kaikki tortut oli ostettu Hämeenlinnasta, mutta puolet niistä oli valmistettu muualla. Testaajat antoivat kullekin pisteitä yhdestä viiteen, puolikkaat pinnat mukaan lukien. Pisteet on ynnätty yhteen, ja niistä on laskettu keskiarvo.

 

Voittajaksi selvisi Myllyn Parhaan torttu, hyväksi kakkoseksi tuli paikallinen Laurellin leivonnainen ja kolmanneksi myös paikallinen R. Kokko. Perää jäi pitämään Fazerin versio, joka sai tulosten ratkettua myös arvostelua siitä, että se leivotaan Latviassa.

Miesten antamat pisteet ja mielipiteet menivät aika lailla ristiin, ja vain muutama heistä löysi itselleen selvän suosikin. Vaikka jonkin verran eroja tortuista lopulta löytyi, maistelijat olivat yksimielisiä siitä, että niitä jokaista kelpaa kahvipöydässä tarjota.

– Kaikki olivat syötäviä ja hyvin runebergintortuiksi tunnistettavia. Yhtään huonoa ei joukossa ollut, mutta eniten teolliselta maistui Fazerin torttu, he summasivat.

 

1. Myllyn Paras
3,8 (pisteet yhteensä 34)
”Hyvä kokonaisuus, Amaretto maistui hyvin, sopiva kosteus, tuoksu ja maku ok, äitelä.”

 

2. Laurell
3,3 (pisteet 29,5)
”Perus ulkonäkö, hyvä jälkimaku, karvas, makea, ulkonäkö paras, näkö ja maku ok, nätti mutta märkä ja liikaa esanssia.”

 

3. R. Kokko
2,5 (pisteet 28,5)
”Sopivan kuiva, paras, liian kiinteä, hillo esanssinen, vähän hilloa, ei riittävästi makua, hyvä, sitkas, maku ok mutta kuivahko, hyvää keskitasoa.”

 

4. Jokioisten Leipä
3,1 (pisteet 28)
”Sopiva koko, ei liian iso, ätläkkä, liikaa appelsiinia, pomeranssi ei kuulu alkuperäiseen torttuun, aito ja paras.”

 

5. Sokerileipuri Suominen
2,9 (pisteet 26,5)
”Hyvä hillo, kostea, hillo vadelmainen, liian märkä, sopiva mehevyys, ätläkkä.”

 

6. Leivon Leipomo
2,5 (pisteet 22,5)
”Perus torttu, kostea, lusikalla syötävä, melkein mehevä, mausteinen, hyvä hillo, esanssinen, ei kaunis, alumiinialusta turha.”

 

7. Ossin Pulla
2,2 (pisteet 19,5)
”Hillo hyvä, maku hyvä, liian vaalea, kuivahko, kuiva, sopivan kuiva – niin kuin kuuluukin.”

 

8. Fazer
2,1 (pisteet 19)
”Mauton mutta jälkimaku petrasi, oudon vaalea, kuiva, isorakeinen, huono rakenne, voimakkain Amaretton maku, outo maku, sopiva kosteus, höttöä, pieni.”

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset