fbpx
Kaupunkiuutiset

Tossuvalinnassa tarkkana

Hämeenlinnan New Balance-yhteislenkkeily uudistuu yhteistyössä Hämeenlinnan Sportian kanssa. Yhteislenkkien vetäjä Olli Karhi juoksuttaa jatkossa paikallisia lenkkeilijöitä joka maanantai.

– Viiden vuoden yhteislenkkien jälkeen innostus vain kasvaa. Se on positiivista, kun harrastajien halusta lisäämme yhteislenkkien määrää, Karhi iloitsee uudesta tilanteesta.

– Tästä eteenpäin NB-yhteislenkeille voi siis tulla mukaan joka maanantai, eikä se vaadi muuta kuin saapumisen urheiluliike Sportiaan Tiiriöön muutamaa minuuttia vaille klo 18. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, eikä ottaa rahaa mukaan. Yhteislenkit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille juoksemisesta kiinnostuneille, Olli Karhi selvittää.

Sen verran juoksukuntoa kannattaa ottaa mukaan, että jaksaa juosta rauhallisella vauhdilla kymmenkunta kilometriä kävelemättä ja pysähtymättä välillä.

Mukana olo ei sido mihinkään, ei esimerkiksi siihen, että pitäisi olla juoksemassa joka maanantai. Jokainen tulee paikalle silloin, kun se hänelle sopii.

Juoksemisen lomassa puhutaan harrastuksesta yleensä, opastetaan etenkin aloittelijoita ja neuvotaan tossuvalinnoissa.

– Iso osa juoksijoitten jalkavaivoista johtuu vääränlaisista kengistä – pääosin akselilla neutraali askel / ylipronaatio eli jalkaterän ja nilkan liiallinen kiertyminen sisäsyrjän puolelle, Olli Karhi tietää alan ammattilaisen kokemuksella.

Hänen mukaan viimeksi kuluneitten 20 vuoden aikana tässä maassa on myyty ihan liian paljon ihan liian vahvasti ylipronaatiotuettuja tai muuten jäykkiä kenkiä jalkoihin, joihin olisi riittänyt neutraali, tai kevyesti tuettu, ja hyvin vaimennettu kenkä.

– Parin viimeksi kuluneen vuoden aikana tässä asiassa on onneksi tapahtunut suuri muutos parempaan – eli vähemmän tuettuun – suuntaan, Karhi kiittelee uutta linjausta.

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja on monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. New Balance yhteislenkkeilyn uudistumiseen liittyy Olli Karhilla yksi henkilökohtainen haave:

– Nyt osanottovihkossani on puolensataa nimeä. Osittain senkin vuoksi aletaan juosta joka viikko, että mukaantulo olisi helpompaa ja Itsenäisyyspäivään mennessä NB-lenkeillä mukana olevien nimilistassa olisi juhlavuoden kunniaksi 100 nimeä.

Karhin mukaan Hämeenlinnan Sportia lähti tukemaan tätä tavoitetta lupaamalla nykyisille ja uusille NB-yhteislenkkeilijöille entistäkin parempia kaupallisia etuja.

Seuraava NB-yhteislenkki maanantaina 8. toukokuuta kello 18 Tiiriöstä urheiluliike Sportian edestä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset