fbpx
Kaupunkiuutiset

Treenaajan turvana monta valmentajaa

Harjoittele säännöllisesti, syö oikein ja lepää. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei ole. Omin nokkineen kuntokuurille lähtevä saattaa tehdä pahoja virheitä ja joskus kokeneetkin treenaajat leikkivät tietämättään terveydellään.

Kuntoklubi Forever on ottanut ohjelmaansa yksilövalmennuksen Premio-metodin, jossa asiakkaan käytössä on kokonainen valmennustiimi: Fustra-ohjaaja, fysioterapeutti, valmentaja ja ravintovalmentaja. Pakettiin kuuluu myös hieronta, kun lihaskireydet ja jumit sitä vaativat.

Valmennuspaketti alkaa fysioterapeutin tekemällä liike- ja terveysanalyysillä.

– Jos painojen kanssa huhkitaan virheellisissä asennoissa, tilanne saattaa kuntoillessa pahentua ja johtaa jopa vammoihin, fysioterapeutti Marjo Ingalsuo varoittelee.

– On tärkeää tehdä perinpohjainen kartoitus, jossa tutkitaan erilaisten kipujen aiheuttajat sekä mietitään esimerkiksi asiakkaan työn aiheuttamat kuormitukset ja virheasennot. Toisaalta ihan huippuammattilaisillakin saattaa olla ongelmia, jos tukilihakset eivät ole kunnossa.

Yksilövalmentaja huolehtii kunto-ohjelman noudattamisesta, kannustaa ja ohjaa. Tärkeä osa kokonaisuutta on ravinteikas ruoka.

– Yleisin virhe on, että syödään liian vähän, eivätkä lihakset palaudu harjoituksesta, ravintovalmentaja Miia Roine toteaa.

– Nälkä ajaa sitten ajan myötä mielitekoihin. Toinen virhe on sitten ottaa mallia vaikkapa naapurin ruokavaliosta ja jättää esimerkiksi kaikki viljat pois. Nämä ovat hyvin yksilöllisiä asioita ja ihmistä pitää tarkastella kokonaisvaltaisesti.

Premion lähtökohtana ovat aina asiakkkaan omat tarpeet ja tavoitteet. Valmennustapa sopii niin painonpudottajalle, energisempää arkea kaipaavalle kuin tavoitteelliselle treenaajallekin – jokaiselle luodaan täysin yksilöllinen polku kohti onnistumista.

– Tällaisen paketin ansioista ihmisten ei tarvitse juosta eri paikoissa, vaan kaikki löytyy saman katon alta, personal trainer Mervi Sirkiä sanoo.

– Informaatio valmentajien välillä kulkee mutkattomasti ja asiakkaiden asioita käydään yhdessä läpi viikoittaisissa palavereissa.

Kuntosaliliikkeiden lisäksi valmennusmetodissa on suuressa osassa Fustra, joka on viime vuosina tehnyt läpimurron yhä suositumpana harjoitusmuotona. Fustrassa kiinnitetään erityisesti huomiota kehon virheasentojen korjaamiseen, liikkuvuuden parantamiseen ja keskivartalon vahvistamiseen.

– Fustralla luodaan vankka pohja, josta on mahdollisuudet kehittyä vaikka mihin, personal trainer Annukka Hinkkala kertoo.

– Sen avulla keho toimii hyvin niin arjessa ja työssä kuin erilaisissa lajeissakin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset