Kaupunkiuutiset

Trio La Rue tulkitsee Sibeliusta

Trio La Rue pitää Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina vuoden alussa ilmestyneen toisen albuminsa levynjulkistuskonsertin. Albumilla ja konsertissa kuullaan kaksi Jean Sibeliuksen varhaistuotannon harvoin levytettyä pianotrioa D-duuri ”Korppoo” ja a-molli ”Hafträsk”. Triot on sävelletty juuri Hämeenlinnasta muuton jälkeen Sibeliuksen ensimmäisinä opiskeluvuosina Helsingin konservatoriossa (1886 ja -87). Kesälomilla syntyneet triot ovat saaneet lisänimensä Sibeliuksen kesäpaikkojen mukaan.

Trio La Rue eli Susanna Arminen (viulu), Markus Pelli (sello) ja Virva Garam (piano) on toiminut yhdessä 10 vuotta. Suomessa trio on konsertoinut aktiivisesti pääkaupunkiseudulla sekä mm. Riihimäen kesäkonserteissa, Turun Sibelius-viikoilla, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja Sääksmäki Soi! -festivaalilla. Ulkomailla trio on Ruotsin ohella esiintynyt useaan otteeseen Italiassa ja viimeisimpänä vuoden 2018 alussa kiertueella Saksassa. Hämeenlinnassa heitä on kuultu esimerkiksi Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoissa. Tulevana kesänä Trio La Rue esittää tuoreen levytyksen pianotriot myös Iittalan musiikkijuhlilla.

Kokoonpanon toiminta-ajatuksena on perinteisen kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Kai Niemisen sävellyksistä koostuva esikoisalbumi ”Astolfo Sulla Luna” ilmestyi vuoden 2014 lopulla. Trio La Rue sai levyn myötä Pro Musica palkinnon vuonna 2015.

Liput ovelta. Konsertin jälkeen samalla pääsylipulla pääsee opastetulle kierrokselle Sibeliuksen syntymäkodissa.

Trio La Rue levynjulkistuskonsertti Sibeliuksen syntymäkodissa su 8.4.2018 klo 14.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020