Kaupunkiuutiset

Tuija Lampinen kuvaa 
muistin katoamista

GalleriaKONEessa on esillä riihimäkeläisen taidemaalari Tuija Lampisen Muistin yksi huone -niminen näyttely. Lampisen öljyvärimaalausten kautta voi tavoittaa menneen kokemuksen ja tunteen. Lampinen kuvaa ihmistä, toisinaan myös kasviaiheita. Hän käsittelee ulkopuolisuuden, sivullisuuden ja erilaisuuden teemaa.

– Tuoreimpien maalausteni sisältö kumpuaa vanhan ihmisen kohtaamisista ja elämän rajallisuuden hyväksymisestä, taiteilija kiteyttää.

Kun muisti katoaa, väri valuu pois, kuten peräseinälle ripustetussa suurikokoisessa teoksessa ”Kerros kerrokselta”. Valumajälkiä esiintyy myös muissa maalauksissa. Maalausten taustalla on taiteilijan lähiomaisen ikääntyminen. Lampinen on vanginnut kankaalle tunnetilan, joka välittyy katsojalle.

– Iäkkään ihmisen maailma ympäriltä kapenee. On ikään kuin huone, jonka seinät rajaavat aikaa menneisyyden ja nykyisyyden välillä. Astutaan sisään.

Lampisen maalaamat hahmot ovat melko pelkistettyjä.

– En pelkistä tietoisesti. Maalaus muuttuu, kun työ etenee. Ylimääräinen karsiutuu pois maalausprosessin aikana, Lampinen juttelee.

Lampinen kertoo käyneensä lähes kaikki värit läpi uransa aikana.

– Minulla on ollut esimerkiksi keltainen ja aniliininpunainen kausi.

Tuija Lampisen näyttely ”Muistin yksi huone” on esillä GalleriaKONEessa Verkatehtaalla 29.3. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset