fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tuleeko torille screeni? – Toritapahtuma on vielä täysin auki

Kultakerhoa juhlittiin torilla sunnuntaina 23.4.2006. Arkistokuva: Terho Aalto Kuva: TA terho aalto
Kultakerhoa juhlittiin torilla sunnuntaina 23.4.2006. Arkistokuva: Terho Aalto Kuva: TA terho aalto

Jääkiekon finaali on katkolla torstaina Oulun Kärpille. Jos Kerho tasoittaa ottelusarjan, seitsemäs peli pelataan lauantaina Oulussa.

Kansa muistaa hyvin, kuinka vuonna 2006 torilla näytettiin ottelu isolta screeniltä. Moni odottaa, että sellainen on tarjolla jälleen lauantaina.

Soittokierros paljastaa kuitenkin, että toritapahtuman toteuttaminen on täysin auki.

Linnan Kehitys, joka hoitaa kaupungin imagomarkkinointia, ei ole tehnyt mitään suunnitelmia.

HPK keskittyy pelaamiseen ja järjestää perinteisesti Kerho-ravintolassa ottelun katselumahdollisuuden. Lisäksi lähes koko HPK-henkilökunta on töissä lauantaina Oulussa.

Kaupungilla taas on panostettu viireihin ja isoon lakanaan Raatihuoneen seinässä. Vielä maanantaina suunnitelmia toritapahtumasta ei ollut.

Kustannuksia selvitetään

Kaupunkiuutisten tiedusteluun kulttuuripäällikkö Janne Nieminen vastaa, että hän on selvittänyt asiaa ja mahdollisia kustannuksia. Toritapahtumasta on tullut paljon kyselyitä kaupungille.

– Kyseessä on erikoistilanne. Toritapahtuman järjestäminen ei ole niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella. Isoja tapahtumia tehdään kuukausia. Nyt aikaa on muutama päivä.

Tapahtumassa pitää ottaa huomioon paitsi järjestyksenvalvonta myös esimerkiksi mahdolliset katujen sulkemiset ja muut lupa-asiat.

– Keskustelu on käynnissä yhteistyöstä HPK:n kanssa. Olen selvitellyt asioita myös poliisin kanssa, Nieminen kertoo.

Onko yllätys, että tämä kaatui sinun niskaasi kulttuuripäällikkönä?

– Ei sinänsä. Olen järjestänyt isoja tapahtumia. Tilanne on ihan ymmärrettävä.

Tiistaina Kaupunkiuutisten mennessä painoon, ei vielä ollut varmistunut, järjestetäänkö toritapahtuma vai ei. Siihen luonnollisesti vaikuttaa torstai-illan ottelutulos. Ajantasaista tietoa voi seurata Kaupunkiuutisten verkkosivuilta.

Kommentti: Juhlat on ansaittu, oli väri mikä tahansa

Soittokierros maanantaina paljasti, ettei Hämeenlinnassa todellakaan ymmärretä, kuinka suurta joukkoa HPK kuljettaa.

Kaupungilla oli selvästi laskettu sen varaan, että mahdollisen kultajuhlat järjestää HPK sitten, kun se Oulusta kotiin selviää.

Se ei kuitenkaan riitä. Ehdottomasti finaaliottelun ympärille pitäisi saada kunnon toritapahtuma aikaiseksi. Juhlathan nimittäin alkavat heti, kun peli on selvä. Ei siinä odotella joukkuetta kotiin vaan kansa riehaantuu oitis. Miksei siihen tarjottaisi mahdollisuutta?

Sitä paitsi ei tapahtuma hukkaan mene, vaikka kaulaan tulisi hopeamitali. Voitto se on sekin ja kirkas sellainen. Ei hopea ole todellakaan häpeä. Sitäkin sietää juhlia torilla.

Onneksi kulttuuripäällikkö Janne Nieminen lähti viemään asiaa rivakasti eteenpäin. Tuleeko tapahtuma vai ei, on vielä epäselvää, mutta tilaus sille ainakin on.

Tuulia Viitanen

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset