Kaupunkiuutiset

Tuleksilla voi leikkiä ja kuntoilla

Turengin kävelykadun Tuleksin ainutlaatuinen leikki- ja liikuntapuisto avattiin juhlallisesti käyttöön perjantaiaamuna. Leikkivälineet olivat heti ahkerassa käytössä, kun paikka täyttyi lapsista ja vanhemmista.

Mirka Mantere oli tullut poikansa kanssa avajaisiin Kauriinmaalta. Kuusivuotiasta kiinnosti ainakin kiipeilyteline.

– Todella hienoa, että tuli tällainen leikkipuisto. Kävelykadulla on ollut niin kuollutta tähän asti. Me käymme täällä varmasti tulevaisuudessakin, mutta emme kuitenkaan ihan joka päivä, Mantere uskoo.

Avajaisnauhan leikkasi Ilves, jonka turkin sisällä tepasteli tervakoskelainen Timo Mäkynen. Hän ihasteli, miten mukavalta puisto näyttää.

– Olen vuosien ajan katsonut Tuleksin hiljaiseloa. Nyt se on saanut elämää, josta varmasti ympärillä olevat yrittäjätkin tykkäävät, Mäkynen sanoo.

Heinäkuussa valmistunut noin 450 neliön leikki- ja liikuntapuisto on tehty kuntalaisten, paikallisten yritysten ja yhdistysten lahjoittamin varoin. Keräys tuotti yli 32 000 euroa, josta yli 6000 euroa kertyi Turengissa maaliskuussa hukkuneen pienen Muru-tytön muistoksi.

Rahoilla hankittiin välineet kotimaiselta Lappset Oy:ltä. Kuntalaiset saivat äänestää niistä niin, että eri ikäisille ja eri toimintaan tarkoitetuista välineistä oli tarjolla kaksi vaihtoehtoa.

Lidlin Janakkalan jakelukeskus lahjoitti kokonaisen motoriikkaradan. Kunta puolestaan rakensi puiston ja vastaa sen ylläpidosta. Kunnan nuorten työpaja valmisti puuhevosia, hiekkalaatikon, penkkejä ja aitoja. Janakkalan Osuuspankki antoi omistamansa maan puiston käyttöön.

Ajatuksen leikkipuistosta heitti aikoinaan Juha Ruokangas yrittäjien workshop-illassa.

– Jos leikkipuistolla on käyttöikää jäljellä siinä vaiheessa, kun Turengin keskustan kehittämissuunnitelmat etenevät, puisto siirretään toisaalle, kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset