Kaupunkiuutiset

Tulevaisuuden iloiset kasvot

Miikka Anttila on kiinnostava kaveri. Tällä nuorella miehellä on paljon meneillään.

Kun samaan tyyppiin törmää lyhyen ajan sisällä niin taiteen kuin kaupankäynnin tiedotustilaisuuksissa, kiinnostus herää väkisinkin. Miikka Anttila on kotoisin Lammilta, josta hän lähti yläasteen jälkeen opiskelemaan Tavastiassa merkonomiksi. Suuntautumisvaihtoehdokseen hän valitsi asiakaspalvelun ja markkinoinnin.

– Tykkään olla ihmisten parissa ja olen positiivisella tavalla utelias heidän ajatuksistaan, Anttila kertoo.

– Vastaan Tavastilassa tiedotuksesta, markkinoinnista ja tapahtumista yhdessä kauppiasyhdistyksen kanssa. Meillä on hyvä sekä idearikas porukka ja työkaverit ovat mitä parhaimmat.

26-vuotias Anttila pyörittää omaa yritystään, joka kantaa nimeä Kolmas Pyörä. Tiedottamisen ja markkinointiosaamisen myyminen ei ole kaikkein helpointa hommaa näinä aikoina, joina yrittäjät helposti kiristävät kukkaronnyörejään juuri niillä alueilla.

– Olen aina tahtonut ajatella myönteisesti ja uskon, että pahin virhe näinä haasteellisina aikoina on ryhtyä leikkimään kuollutta, Anttila pohtii.

– Mainostus tahtoo usein olla se, mistä yrittäjät ensimmäiseksi leikkaavat. Näin on etenkin uusissa firmoissa, joilla ei välttämättä ole puskuria ja pelimerkkejä entuudestaan. Siinä kuitenkin tingitään vääristä asioista ja ajan myötä yleensä ymmärretään, että jotakin pitää tehdä.

Isoveljen kyljessä

Anttila muistuttaa, ettei toimivassa näkyvyydessä ole kysymys yksistään rahasta. Tarvitaan hyviä ideoita ja erottuvuutta.

– Selkeä profiili on tärkeä. Ei kannata teeskennellä, että osaa kaikkea, vaan mainostaa sitä, minkä parhaiten taitaa.

Kauppakeskus valitsi Anttilan Vuoden tavastilalaiseksi. Nimityksen saa asiakaspalvelun mestari, joka on muun muassa nostanut yrittäjien yhteishenkeä talossa. Tavastilassakin eletään nyt uutta aikaa Goodmanin jälkeen.

– On hienoa, että aikaisemmin muualle karanneet viikonloppuasiakkaat on nyt Goodmanin myötä saatu ankkuroitua Hämeenlinnaan.

– Olemme tässä kyljessä, ja uuden kauppakeskuksen avaaminen on näkynyt meidänkin viikonlopuissamme hyvällä tavalla. Tavastilasta on rakentumassa palvelevien erikoisliikkeiden kauppakeskus, jolla on oma paikkansa isoveljen vieressä.

Salattuja elämiä

Teatterikärpänen puraisi Anttilaa jo aivan pienenä poikana. Hän aloitteli Tuuloksen VPK:n Ruuttanäyttämöllä ja Hauhon Niskavuori-näyttämöllä, joilta matka on jatkunut Teatteribarrikadiin ja Improbarrikadiin. Anttila oli mukana myös Fiftari-musikaalissa sekä näyttelijänä että tuotantopuolella.

– Teatteri on ollut minulle aina enemmän kuin harrastus. Voisin ehkä sanoa itseäni puoliammattilaiseksi.

– Käyn välillä koekuvauksissa Helsingissä, olen esiintynyt televisiomainoksissa ja tehnyt pieniä pyörähdyksiä esimerkiksi tv-sarjoissa Helppo elämä ja Salatut elämät. Tein myös käsikirjoituksen Heidi Kyrön musiikkivideoon ja esiinnyin siinä itsekin.

Anttilan mielessä taiteen ja kaupankäynnin maailmat eivät ole niin kaukana toisistaan.

– Jotkut näkevät tämän asian mustavalkoisena, mutta itse olen aina hyväksynyt kaupallisen puolen tärkeyden myös kulttuurissa. Molempia tarvitaan.

– Kauppakeskuksessa käy ihan valtavasti ihmisiä, joten se on todellinen näköalapaikka vaikka jonkun roolin rakentamiseen. Toisaalta taas taidemaailman kontaktit auttavat markkinoinnissa etenkin ohjelmapuolen järjestelyissä.

Pöhinät tapetille

Anttila on nyt mukana myös Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta -yhdistyksen hallituksessa. Pesti asettaa uusia haasteita pohtia eräitä kaupungin ikuisuuskysymyksiä, kuten torin alueen vetovoimaa.

– Mielipiteitä on monia, sillä on sellaisiakin ihmisiä, joiden mielestä torilla on liikaakin tapahtumia, Anttila sanoo.

– Matka torilta Goodmaniin ja Tavastilaan on vain psykologisesti pitkä, koska oikeastihan puhutaan vain muutamasta sadasta metristä. Näen kyllä tämän reitin varrella paljon mahdollisuuksia.

Anttilan mielestä etenkin kaupungin kulttuurielämä suorastaan puhkuu positiivista pöhinää, joka vie asioita oikeaan suuntaan.

– Hämeenlinna on nyt kovassa huudossa tapahtumapuistoineen ja Sibeliuksen juhlavuosineen. Tätä kaikkea pitäisi vain entistä röyhkeämmin nostaa valtakunnalliseen tietoisuuteen.

– Ajatellaan nyt vaikka Itsenäisyysfantasiaa, jonka voisi aivan hyvin televisioida. Onkohan vastaavaa showta missään muualla Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella? Siinä on semmoinen juttu, joka pitäisi ylpeydellä tuoda esiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset