Kaupunkiuutiset

Tunnelmia kaduilta ja veden ääreltä

– Tyylini on hyvin naturalistinen. Pyrin kuvaamaan arkea ja ympäristöä, kuvataiteilija ja graafikko Heikki O. Jokinen luonnehtii akvarellejaan, jotka ovat esillä Nooran Viinibaarissa tammi-helmikuun ajan.

Jokinen on asunut Hämeenlinnassa jo 12 vuotta. Kaupunki ihastuttaa edelleen.

– Tämä on vanhaa asuinseutua, josta huokuvat aikojen saatto ja sukupolvien kokemukset. Varsinkin linnassa on jotakin hyvin kiehtovaa, hän kuvaa lempiaihettaan.

Aiemmista näyttelyistä tutut näkymät Hämeen linnasta sekä kaupungin katukuvasta toistuvat tässäkin näyttelyssä, mutta nyt mukana on myös näkymiä Venetsiasta sekä kotimaan saaristosta.

– Harrastan purjehdusta ja ympäristönä saaristo on minulle tuttu. Avoin ulappa on jotain hyvin voimaannuttavaa, Jokinen kertoo.

Näyttelyn 17 teoksesta suurin osa on uusia, viime vuoden aikana maalattuja.

– Yleensä kesäisin kerään materiaalia, kuten valokuvia ja mielikuvia tunnelmista, ja työstän niistä sitten syksyn mittaan maalauksia ateljeessani.

Akvarelli on tekniikkana haastava, mutta palkitseva.

– Mainosgraafikkona kaikki piti tehdä käsin, ja sieltä kumpuaa halu käyttää tätä tekniikkaa.

Heikki O. Jokinen kuuluu Hämeenlinnan Taiteilijaseuraan sekä Suomen akvarellitaiteen yhdistykseen. Hän on pitänyt näyttelyitä muun muassa Tampereella, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä. Jokisen teoksia on myös lainattavissa GalleriaKONEen yhteydessä toimivassa Taidelainaamossa.

Näyttelyn pitäminen on tavallaan jatkumoa ateljeetyöskentelylle.

– Taiteilija tarvitsee yleisönsä, hän summaa.

Heikki O. Jokisen akvarelleja Nooran Viinibaarissa, Raatihuoneenkatu 8, 28.2.2017 asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset