Kaupunkiuutiset

Tunnelmointia taideteosten keskellä

Lauluyhtye Ramonas, pianotaiteilija Tuomas Nikkanen ja lausuja Riitta Hietanen esiintyvät yhdessä Valoa ikkunassa -konsertissa Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa lauantaina 31.1.2015 klo 15.  Konsertissa yhdistetään lauluyhtyemusiikkia, runonlausuntaa sekä piano-improvisaatiota. Konsertti järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan Taidemuseon kanssa.

Lauluyhtye Ramonas tulkitsee tunteikkaita tangoja a cappella versioin. Riitta Hietasen lausumat runot ja pianotaiteilija Tuomas Nikkasen musiikillinen äänimaisema johdattelevat tangot tunnelmasta toiseen. Konsertin jälkeen voi tutustua Hämeenlinnan Taidemuseon Näkökulmia eri vuosikymmenille -kokoelmanäyttelyyn.

Ikivihreitä uusin sovituksin

Lauluyhtye Ramonas on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 2009. Yhtyeen ohjelmisto käsittää ikivihreitä tangoja uusin tuorein sovituksin sekä perinteitä kunnioittaen sävellettyjä uusia tangoja. Lauluyhtye Ramonaksessa laulavat Noora Herranen, Anne Laatikainen, Mari Nieminen, Ulla Sara-Aho ja Annariitta Virta.

Riitta Hietanen on harrastanut runojen lausuntaa koko ikänsä. Hän on ollut mukana useissa musiikillisissa yhteisproduktioissa. Riitta on myös kantavia voimia Eräs-Teatterissa.

Tuomas Nikkanen on konsertoinut laaja-alaisesti erityisesti kotikaupungissaan Hämeenlinnassa, jossa hän myös opettaa pianonsoittoa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Tuomas esiintyy useiden erilaisten kokoonpanojen kanssa yli genrerajojen. Hänet on nähty konsertoimassa muun muassa Sibeliuksen syntymäkodissa sekä monitaiteellisen My Instrument -kokoonpanon kanssa.

Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa on konsertin aikaan esillä kokoelmanäyttely Näkokulmia eri vuosikymmenille, jossa kuljetaan 1850-luvulta 1960-luvun loppuun ja vieraillaan myös nykytaiteen parissa.

Valoa ikkunassa -konsertti järjestetään Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa lauantaina 31.1. klo 15. Liput ennen konserttia ovelta. Liput sisältävät sisäänpääsyn Taidemuseon näyttelyyn.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset