fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tunnettujen soittajien Mama Grande nousi tuhkasta 25 vuoden tauon jälkeen

Mama Grande vuosimallia 2019: Willy Devone (vas.), Pete Lapintie, Kaitsu Rantanen, Patti Patoila ja Häkä Mann. Kuva: Janne Saksa

Ensi lauantaina Suiston lavalle nousee nostalginen Mama Grande, jonka jäsenistä löytyy sivutolkulla materiaalia Jukka Järvelän kirjoittamassa Hämeenlinnan pophistoriassa Homma kävi. Kitaristi Willy Devone, rumpali Patti Patoila, laulaja-basisti Häkä Mann, kosketinsoittaja Pete Lapintie ja laulusolisti Kaitsu Rantanen ovat hämeenlinnalaisille ja muullekin Suomelle tuttuja muiden muassa sellaisista bändeistä kuin Remu Plays Hurriganes, Goodmans, Mental Penalty, Dingo ja Speedy Gonzales.

Nyt herrojen vaikuttavien muusikonurien varrelta on herätetty henkiin yhtye nimeltä Mama Grande.

– Mama Grande perustettiin 1980-luvun lopulla ja aluksi laulusolistina oli Vesa Kietäväinen, Petri Lapintie muistelee.

– Itse tulin mukaan vuonna 1990, jolloin Häkä hoiteli jo lauluhommia. Sairiossa treenattiin, tehtiin keikkoja ja välillä päästiin soittamaan pienemmille festareillekin.

Ohjelmistossa oli bluesrockia, sekä genren klassikkoja että omia kappaleita. Rouhea poljento miellytti kulttuurin kentällä monessa mukana ollutta Jukka Jääskeläistä, joka perusti bändiä varten oman levymerkin ja tuotti, maksoi sekä julkaisi yhtyeen EP:n.

– Timosen Harri äänitti levyn silloisessa Voxit-studiossa vuonna 1992. Levytettiin Hoyt Axton -cover The Pusher ja omat biisit Devilgator, Downtown Boogie ja Steady Rollin´Man, Lapintie kertoo.

– Aika pian levyn jälkeen Willy, Häkä ja Patti lähtivät Remun kelkkaan. Mama Grande oli ihan mukavassa nousussa, mutta siihen se sitten lopahti, kun jätkillä oli Remun kanssa ihan hirveästi keikkaa.

25 vuotta telakalla ollut yhtye koottiin uudelleen viime vuonna.

– Patti oli varmaan kahdeksan vuoden ajan ottanut aina välillä puheeksi, että Mama Grande pitäisi panna uudestaan pystyyn. Kun vihdoin innostuttiin, pyydettiin laulusolistiksi Rantasen Kaitsua, jonka kanssa oli soiteltu jo 1990-luvulla. Ekoja keikkoja soitettiin viime kesänä Wilko Johnsonin lämppärinä Aulanko Areenalla.

Tuhkasta nousseen yhtyeen ohjelmisto on edelleen tukevaa bluesrockia. Omien kappaleiden lisäksi settilistalta löytyy Rolling Stonesia, Beatlesin Taxman sekä Howlin´ Wolfin kaltaisten blueslegendojen klassikkoja.

– On tuntunut ihan mahtavalta. Kun ekaa kertaa kokoonnuttiin yhdessä kokeilemaan, niin homma alkoi tosi nopeasti luistaa, Lapintie sanoo.

– Olisikohan niin, että vuosien varrella on opittu soittamaan? Aika jykevällä otteella nimittäin vedellään.

Mama Grande la 2.2. klo 23 Suistossa.

 

Vesa Kietäväisen nimivirhe korjattu 31.1.2019

 

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset