fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Tunnistautuminen peliautomaateilla oli oikea ratkaisu

Peliautomaatit ovat välillä olleet myös kokonaan suljettuina koronan vuoksi. Kuva: Riku Hasari
Peliautomaatit ovat välillä olleet myös kokonaan suljettuina koronan vuoksi. Kuva: Riku Hasari

Viime vuoden tammikuusta Veikkauksen peliautomaattien pelaaminen on vaatinut tunnistautumisen. Ratkaisu oli pääsääntöisesti erittäin onnistunut.

Päätöksellä ehkäistään peliongelmia ja alaikäisenä rahapeliautomaattien pelaamista. Aiemmin monen eläkeläisen päivärutiineihin kuului

peliautomaattien pelaaminen, vaikka monen pieneläkeläisen käytettävissä olevat varat eivät olisikaan mahdollistaneet päivittäistä pelaamista.

Katselin usein surullisena, kun markettien peliautomaatit olivat täynnä pelaavia eläkeläisiä. Monet eläkeläiset kokevat nyt saaneensa helpotusta pelihimoonsa.

Uudistuksella henkilöt, jotka ovat kokeneet pelaamisen ongelmalliseksi, ovat voineet estää itseltään pelaamisen. Myös oman pelaamisen seuraaminen on helpottunut.

Pysäkillä peliryhmiä

Hyvä asia on myös se, että rahapeliautomaattien määrä on vähentynyt yli puolella.

Aiemmin rahapeliautomaatteja sai käytännössä pelattua, kunhan vain ylettyi pelikoneelle. Vaikka peliautomaateissa oli ikäraja, sen kiertäminen oli helppoa. Pelitili vaatii nyt, että pelaaja on täyttänyt 18 vuotta. Tämäkin on ehdottoman kannatettava asia.

Pelaamisesta kiinnostuneille eläkeläisille hyvänä vinkkinä kerrottakoon, että Kumppanuustalolla (entinen kirjasto, Kirjastokatu 1) Pysäkki järjestää kolmena päivänä viikossa peliryhmiä.

Pelaaminen nimittäin sinällään on kannatettavaa ja hyvää ajanvietettä kaikenikäisille, kun talousriskit on minimoitu.

Pasi Honkanen

valtuutettu (ps.)

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset