Kaupunkiuutiset

”Tuomas Kyrö on kova sana”

Viime sunnuntaina Kirja & Ideassa piipahtivat kirjailijat Tuomas Kyro ja Timo Sandberg.

Kyrön Mielensäpahoittaja-sarjan kolmas osa, Ilosia aikoja, lienee yksi halutuimmista teoksista tulevan sunnuntain lahjalistoilla.

– Tuomas on kova sana isänpäivänä, se on varmaa. kirjakauppias Arto Pakkanen tuumaa.

– Hiukan ristiriitaisen vastaanoton saanut elokuva ei ole hänen suuren suosionsa syynä, vaan menestyksen takana on hänen korkea laatunsa kirjoittajana. Mielensäpahoittaja tarkkailee yhteiskuntaa hienosti ja pystyy myös yllättämään lukijan nähdessään välillä kehityksessäkin hyviä puolia.

Nastolalaista Timo Sandbergia Pakkanen kuvaa nousussa olevaksi dekkarikirjailijaksi.

– Hän sai Suomen Dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon viime talvena, Pakkanen kertoo.

– Timo kirjoittaa yleensä Lahteen sijoittuvia rikosromaaneja, joiden päähenkilönä on komisario Erkki Heittola. Hän kuvaa poliisintyötä hyvin todentuntuisesti, eivätkä hänen rikollishahmonsakaan ole ihan mustavalkoisia. Kirjoittajana Sandbergia voisi vähän verrata vaikkapa Seppo Jokiseen.

Teemu ja Ville

Tänä syksynä on julkaistu tavallista enemmän historia- ja muistelmateoksia. Jääkiekkohullun kansan suosikki on taatusti Ari Mennanderin kirja Teemu Selänteestä.

Venäjällä, Jäämerellä ja sittemmin Amerikassa seikkaillut Ville Haapasalo on julkaissut jo kaksi kirjaa värikkäistä vaiheistaan itänaapurissa. Yhteistyössä Kauko Röyhkän kanssa syntyneiden teosten nimet ovat Et kuitenkaan usko ja Et muuten tätäkään usko.

– En muista koska olisi viimeksi ollut tarjolla näin paljon laadukkaita muistelmia. Poliittisen historian puolella kärjessä ovat Iiro Viinasen Vaaran vuodet ja Paavo Lipposen Murrosten aika, myymäläpäällikkö Päivi Niskanen Suomalaisesta kirjakaupasta sanoo.

– Tuore Hämeenlinnan historiakin varmasti kiinnostaa, sitä on jo nyt mennyt tasaiseen tahtiin lahjakirjana ja tuliaisena.

Ilkka Remeksen asemaa ei kirjamarkkinoilla ole heilauttanut mikään. Uusin teos kantaa nimeä Horna ja peilailee hyvinkin ajankohtaisia uhkakuvia suurvaltojen välisistä jännitteistä.

– Loppujen lopuksi dekkari on ehkä se isänpäivän myyvin kirjallisuuden laji, Niskanen pohtii.

– Jännitysromaanit koetaan mukavaksi vastapainoksi arjelle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset