Kaupunkiuutiset

Tuomas Sammelvuo liki häkeltyi uudesta hallista

– Suomessa ei ole vastaavaa eteen tullut, onpa hulppea areena.

Tuomas Sammelvuo on kiertänyt pelaajana ja valmentajana kaikki valtakunnan tärkeimmät palloiluhallit. Hämeenlinnan juuri valmistuva Elenia-areena teki mieheen vaikutuksen.

– Kyllä teidän kelpaa.

Liki vastaava palloiluhalli löytyy Vantaalta, samoin Rovaniemen urheiluopistolta. Nykyaikaisuudessaan Hämeenlinnan uusi urheilutalo on valtakunnan ykkönen.

MM-kisoihin valmistautuvat Suomi ja Belgia kohtaavat Hämeenlinnan uuden urheilutalon virallisessa avauksessa kahteen otteeseen elokuun 22. ja 23. päivinä.

– Lippukauppa käy vilkkaana. Molempiin päiviin on myyty jo reilusti yli tuhat pääsylippua. Paikallisten kannattaa olla liikkeellä ajoissa, sillä lentismaajoukkue vetää kansaa myös muualta Suomesta, ottelujärjestelyistä vastaavan HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki patistaa paikallisia ennakkolipun ostoon.

Halliin mahtuu 2 600 katselijaa.

Lentopallomaajoukkue on pelannut maaotteluita ja Maailmanliigaa jäähalleissa, joihin mahtuu useita tuhansia katsojia enemmän kuin palloiluhalleihin. Myös kansainvälinen lentopalloliitto asettaa useimmiten katsojakapasiteetille isot vaatimukset (5 000–6 000 paikkaa).

Omilla vahvuuksilla

A-maajoukkue leireilee viimeiset viikot tiukasti Kuortaneen urheiluopistolla. Maanantaista perjantaihin pelaajat ovat yhdessä, viikonloput kotimaisemissaan.

Sammelvuo ei pidä sitä ongelmana, että ottelu pelataan aivan uudessa tilassa. Molemmat joukkueet pääsevät harjoittelemaan Pullerin urheilutalossa kahteen otteeseen ennen perjantaina pelattavaa avausottelua.

– Pyrimme koko ajan edelleen voimistamaan omia vahvuuksiamme. Turvaudumme pelitaktiikassa aina siihen, että meidän vahvuudet ovat voiton takeena, päävalmentaja sanoo.

Nykypäivänä tutkitaan kaikissa palloilulajeissa vastustajan kuviot otteluvideoiden kautta, niin myös lentopalloilussa.

– Etenkin passarityöskentely on tiukan analyysin alaisena. Sieltä peli rakentuu. Totta kai me pyrimme etsimään vastustajan heikkoudet, mutta niiden kimppuun käydään juuri omilla vahvuuksillamme, Sammelvuo selittää.

Oman joukkueen aloituskuusikkoon vastustajan vaihtuminen vaikuttaa ehkä yhden tai kahden pelaajan verran, vakiopelaajat ovat kentällä. olipa vastassa sitten kuka tahansa.

– Tässäkin nousevat esiin omat vahvuudet. Henkilökohtaisilla ominaisuuksilla on ottelukohtaisesti jonkin verran vaikutusta pelaajavalintoihin, mutta ei valtavasti. Tämä on joukkuepeli.

Tähän saakka heinäkuun alussa käynnistynyt leiritys on sujunut ongelmitta ja joukkue on valmistautunut terveenä kohti viimeisiä harjoituspelejä ja varsinaisia Puolassa pelattavia MM-kisoja varten.

Suomi–Belgia -maaottelut perjantaina 22.8. klo 18.30 ja lauantaina 23.8. kello 16 Elenia-areenassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset