Kaupunkiuutiset

Tuomiopäivä tulossa

Sunny Car Center pysyy tukevasti julkisuudessa, vaikka yritys ei maksanut Hämeenlinnan kaupungille Kirstulan kolmion maakaupasta sovittua kauppasummaa asetettuun määräaikaan mennessä. Viimeinen maksupäivä ei ollut vielä lopullinen niitti hankkeen raukeamiselle, vaan siihen vaaditaan vielä käräjäoikeuden päätös.

Käytännössä ”Euroopan suurimman” autotalon rakentaminen on kaatunut, mutta myllerrys asian ympärillä voi jatkua vielä pitkään.

Kaupunki käynnisti kaupan purkamisprosessin välittömästi, kun kävi selväksi ettei 8,4 miljoonan euron kauppasummaa ole maksettu syyskuun viimeiseen päivään mennessä (tiistai). Käräjäoikeuteen jätettiin haastehakemus kaupan purusta jo keskiviikkoaamuna. Oikeusprosessin eteneminen voi viedä aikaa yllättävän paljon, koska haaste täytyy saada toimitettua myös SCC:n toimitusjohtaja Markku Ritaluomalle. Asian käsittelyyn tulo oikeudessa voi myös viedä useamman viikon.

Kuluvan viikon lehtitietojen mukaan Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on parhaillaan USA:ssa.

Jos itse kauppa purkautuukin oikeuden päätöksellä, SCC:n raunioilla voidaan ilkamoida vielä pitemmän aikaa. Yksi sivujuonne on Ritaluoman sekä perussuomalaisia edustavien Lulu Ranteen ja Ismo Soukolan välinen kiista siitä, kuka on vuotanut luottamuksellisia tietoja sambialaiseen verkkolehteen. Ranteen ja Soukolan tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta on jätetty poliisille.

Jos vuotaja saadaan selville, asia voi poikia vielä erillisen korvauskiistan SCC:n ja vuotajan välille.

Jos/kun kauppa lopullisesti peruuntuu, kaupunki todennäköisesti kaavoittaa Kirstulan alueen tontin uudelleen. Tällä hetkellä pidetään erittäin epätodennäköisenä, että SCC:n havittelemaa tonttia voitaisiin myydä yhtenä kokonaisuutena.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset