Kaupunkiuutiset Janakkala

Turengissa on niin haluttua tavaraa, ettei Petteri Vuorinen uskalla jättää niitä yöksi yksin

Huutokauppakeskus Turengin meklari Petteri Vuorisella on halli täynnä myytävää tavaraa. Kaikki eivät mahdu edes sisälle, sillä myynnissä on rekan perävaunuista lähtien kaikenmoista tavaraa.

Dinosauruksen hampaita, samanlainen mersu kuin Dallasin Bobilla, Salvador Dalin museon omistajan valkokultakello, Nokian pääkonttorin valaisimet, tiettävästi Suomen ainoa avo-Ifa.

Meklari Petteri Vuorinen ihmettelee joka kerta, kun hän käy läpi Huutokauppakeskus Turengin huutokauppatavaroita.

Nyt tarjolla on niin arvokasta tavaraa, että ennen huutokauppaa Vuorinen on nukkunut toimistolla monta yötä – ihan varuiksi, vaikka ikkunoissa ovatkin kalterit ja kameravalvonta.

Euroopan rekkaralli on ohi

Vuorinen toi ennen rekkalasteittain tavaraa Keski- ja Etelä-Euroopasta. Nykyään rekat eivät enää kulje vaan Vuorinen itse kiertää ihmisten ja yritysten luona. Hän ei osta mitään vaan kerää huutokauppaan ihmisten ja yritysten tavaraa myytäväksi. Ansiot tulevat provikoista.

– Omissa varastoissa oli parhaimmillaan puolimiljoonaa kiinni. Ei siinä ollut mitään järkeä, mutta se oli keino saada huutokaupat kiinnostaviksi. Nyt tavaraa tarjotaan meille paljon.

Jokaista huutokauppaa ennen Vuorinen apumiehineen selvittää tavaroiden alkuperän ja hoitaa aitoustodistukset. Jokainen esine myös kuvataan. Huutaa voi paikan päällä tai netissä.

Kabinetti erityisille huutajille

Turengista löytyy huutajille myös kabinetti. Yläkerrasta ikkunan takaa vähän paremmilta penkeiltä voi tehdä huutoja nappia painamalla. Kun korottaa tarjousta, meklarin pöydällä syttyy punainen valo. Samalla voi siemailla vaikka kuohuviiniä.

– Ei siellä paikalliset istu. Eivät kehtaa, Vuorinen nauraa.

Militaria on haluttua.

Huutokaupassa kaikki tavarat myydään, vaikka sitten lähtöhinnan alle. Vuorisen mukaan suu on kuin santapaperia, kun kaupaksi käy sata tavaraa tunnissa.

– Se alkaa kuulostaa jo amerikkalaisilta huutokaupoilta. Vitsejä ei ennätä kertoa, Vuorinen nauraa.

Huutaa voi netin kautta, puhelimitse tai paikan päällä.

Suosituimpia ovat vanhat autot, moottoripyörät, taidelasi, design ja militaria.

Summat, joita Vuorinen vilauttaa puhuessaan ovat isoja. Muun muassa valkokultainen kello maksaisi uutena ainakin 30 000 euroa. Huutokaupassa sen hinta saattaa kuitenkin olla paljon pienempi.

– Mutta kyllä me omistajalle aina takaamme romukullan hinnan.

Huutoja ympäri maailmaa

Vuorisen edellisessä huutokaupassa tavaraa myytiin kahdeksaan eri maahan. Hän sanoo, että netti on tuonut paikalle myös kansainväliset ostajat.

Huutokauppakeisari-ohjelma taas on tuonut alaa lähemmäksi tavallisia tallaajia.

– Ala kiinnostaa ihmisiä. Nettihuutokaupat ovat tehneet sen helposti lähestyttäväksi.

Vuorisen mielestä asiakas on kuitenkin onnellisimmillaan, kun huutokaupassa on sekä livehuudantaa että mahdollisuus nettivarauksiin.

– Usein ihmiset haluavat nähdä, mitä ostavat.

 

Seuraava huutokauppa sunnuntaina 18.11. Turengissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset