fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Katso video: Turenki ja Tervakoski vanerilevyllä – Suosittuja sisustustuotteita valmistava yritys avaa myymälän Janakkalaan

Muotoilualan yritys Papurino oy aloittaa yhteistyön kuntouttavaa työtoimintaa tarjoavan Pajan kanssa.
Papurino toimittaa sisustuskarttoja ympäri maailmaa. Kuvassa Kaarlo Koivu (vasemmalla), Olli Tuomela ja Anna Tuomela työtiloissaan Rengossa. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Papurino toimittaa sisustuskarttoja ympäri maailmaa. Kuvassa Kaarlo Koivu (vasemmalla), Olli Tuomela ja Anna Tuomela työtiloissaan Rengossa. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalan kunnan kuntouttavaa työtoimintaa tarjoavan Paja on saanut uuden yhteistyökumppanin.

Hämeenlinnan Rengossa tähän asti majaillut muotoilualan yritys Papurino siirtää toimintansa Turenkiin samoihin tiloihin Pajan kanssa.

Papurino valmistaa puisia sisutustuotteita: vanerisia karttoja, painotuotteita, koruja ja tekstiilejä. Yrityksen takaa löytyvät Anna ja Olli Tuomela sekä Kaarlo Koivu.

Remontti hyvällä mallilla

Yhteiset tilat sijaitsevat Turengin Taimistontiellä entisellä palolaitoksella.

Papurinon toiveena on päästä avaamaan myymälänsä jo tämän vuoden puolella, sillä valikoimiin kuuluu myös erilaisia joulukoristeita. Kaikki riippuu remontin valmistumisesta.

– Tiukkaa tekee, mutta toivotaan, että saadaan joulumyyntiin valmiiksi. Remontti alkaa olla hyvällä mallilla. Ei se ole katastrofi, vaikka ei ehdittäisi jouluun, Olli Tuomela toteaa.

Yritykseltä löytyy verkkokauppa sekä useita jälleenmyyjiä.

Enemmän aikaa ohjaustyöhön

Paja tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa ja kokeilutyöpaikkoja janakkalalaisille, joiden työttömyys uhkaa pitkittyä.

Paja toimii Janakkalan perusturvalautakunnan alaisuudessa, joka päätti viime vuonna, että myymälätoimintaa tukemaan hankitaan yhteistyökumppani.

Papurino huolehtii Pajan tuotteiden myymisestä ja esillepanosta, jolloin Pajan myymäläaikoja pystytään laajentamaan ja ohjaajien aikaa vapautuu asiakkaiden ohjaustyöhön.

Autotallista isompiin työtiloihin

Papurinon ykköstuotteita ovat puiset sisustuskartat. Ne valmistetaan laserleikkurilla vanerilevystä. Mittakaava vaihtelee maailmankartasta, valtioiden karttoihin ja aina yksittäisiin taajamiin.

Sekä Janakkalan Turenki, että Tervakoski löytyvät jo karttavalikoimista samoin kuin Lammi, Parola, Renko ja Riihimäki, Hämeenlinnaa unohtamatta.

– Nopeasti niitä tekee lisää, Tuomela vastaa kysymykseen, onko varastossa riittävästi karttoja uuden kivijalkamyymälän kuntakeskuksista.

Sen tarkemmin muusta mahdollisesta yhteistyöstä pajalaisten kanssa ei ole vielä ehditty keskustelemaan.

Tuomela arvelee, että suunnittelua ja protoilua voidaan kokeilla yhdessä ja työvälineitä lainata puolin ja toisin.

– Tämä on meille iso asia. Olemme tähän asti touhunneet autotallissa. Nyt saamme isommat työtilat ja oman myymälän. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee käymään ja katsomaan tuotteita ja niiden valmistamista.

Lue lisää: Renkolaiset iskivät karttasuoneen – Pienen yrityksen sisustustuotteet viedään nyt käsistä

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset