Kaupunkiuutiset

Tuukka Tähdeltä kirkas dokumentti

Hämeenlinnalainen muusikko Ohto Pallas kertoo elämästään ja tuntemuksistaan Tuukka Tähden lyhyessä dokumenttielokuvassa Kirkas Hetki. Kuvakaappaus vimeo.com -palvelusta.

Suomalaisten muinaisuskoa käsittelevästä Ukonvaaja-elokuvastaan tuttu Tuukka Tähti julkaisi vimeo.com -palvelussa lyhytfilmin nimeltään Kirkas hetki. Hämeenlinnalainen ohjaaja-käsikirjoittaja kertoo Facebook-sivullaan lähettäneensä teoksen ennakkotehtävänä erääseen elokuva-alan oppilaitokseen. Kolme minuuttia pitkän dokumentin aiheena on merkityksellisten asioiden oivaltaminen. Intensiivisessä ja ajatuksia herättävässä elokuvassa elämästään ja tuntemuksistaan kertoo hämeenlinnalainen muusikko Ohto Pallas, joka tunnetaan muun muassa hyvässä valtakunnallisessa nosteessa olevasta Planeetta 9 -yhtyeestä ja monista paikallisista kokoonpanoista.

Rakennettujen viheralueiden hoitoluokitus löytyy nyt koko Hämeenlinnan alueelta kaupungin nettisivujen karttapalvelusta. Kaupunkilaiset voivat antaa 10. toukokuuta asti palautetta tai kertoa ajatuksiaan itselleen tärkeistä viheralueista, puistojen käytöstä ja mahdollisista peruskorjaustarpeista kaupungin palautepalveluun liitetyn karttakyselyn avulla. Rakennettujen viheralueiden hoitoluokitus koskee vain kaupungin omistamia ja asemakaavoitettuja alueita. Hoitoluokituksessa ei ole mukana ulkoilu- ja virkistysalueita tai kaupungin metsiä, joita hoidetaan metsänhoitosuunnitelmien tai erikseen laadittujen hoito- ja käyttösuunnitelmien mukaan. Vaikka lähelläsi saattaa olla alue, joka tuntuu viheralueelta tai sitä käytetään esim. ulkoiluun, se saattaa olla asemakaavassa rakentamaton tontti. Myöskään tällaiset alueet eivät ole hoidon piirissä, eivätkä siis näy hoitoluokituskartassa.

Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimiala tekee vuoden 2018 asiakaskyselyn perusopetuksen ja kouluterveydenhuollon osalta ajalla 4.-20.5. Kysely on suunnattu oppilaille ja heidän huoltajilleen. Oppilaiden toivotaan vastaavan kyselyyn kouluissa oppituntien aikana, mutta kotonakin vastaaminen onnistuu kaupungin nettisivujen kautta. Kaikki annetut vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastausten ja palautteiden koosteet toimitetaan rehtoreille ja kouluterveydenhuoltoon, ja tuloksia hyödynnetään tulevan lukuvuoden toiminnan kehittämisessä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset