fbpx
Kaupunkiuutiset

Tuuli Enkkilä ottaa askeleita huipulle

Tuuli Enkkilä, 15, on lupaava paikallisjalkapalloilija, sillä hän kuuluu alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen perjantaina Norjassa käynnistyvässä avoimessa PM-turnauksessa.

– Minun lisäkseni joukkueeseen valittiin yksi minun ikäinen (2001-syntynyt), mutta hän on tällä hetkellä loukkaantunut. Kaikki muut pelaajat ovat vuoden minua vanhempia, kertoo Tuuli.

Suomi pelaa seitsemään päivään neljä ottelua. Turnaus on kovatasoinen. Viime vuonna Englanti jäi turnauksen jumboksi, mutta silti se ylsi EM-turnauksessa pronssille.

– Lähdemme matkaan torstaina. Meillä on perjantaina vastassa Hollanti Muut joukkueet alkulohkossa ovat Ruotsi ja Saksa. Jokaisen ottelun välissä on lepopäivä. Neljäs ottelu on jotain toisen lohkon joukkuetta vastaan, Tuuli jatkoi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti pelaa Härmän B-tytöissä. Sen lisäksi hän pelaa Tampereen Ilveksen joukkueissa kaksoisedustuksen ansiosta.

– Aloitin pelaamisen neljävuotiaana naperofutiksessa kaupunginosajoukkueessa. Olen aina pelannut keskikentän keskustassa.

– Vahvuutenani on tekniikka. Peliälyäkin vähän löytyy, Tuuli arvioi.

Tuulin isä Tomi Enkkilä kuuluu Härmän B-tyttöjen valmennustiimiin

– Tuulilla on hyvä pallonhallinta. Hyvän pelisilmän ansiosta hän näkee kentän, pystyy ennakoimaan ja antamaan murtavia syöttöjä kanssapelaajille, isä arvioi.

– Minulla on kehitettävää nopeudessa ja ketteryydessä. Myös potkutekniikkaa voisin harjoitella vähän lisää, Tuuli tuumaa.

Tuulilla on selkeät tavoitteet muutaman vuoden säteelle.

– Tavoitteena on pysyä maajoukkueessa ja päästä hyvällä tuurilla pelaamaan naisten pääsarjaa.

Tuuli on näyttänyt osaamistaan valtakunnallisessa ikäluokan taitokilpailussa useana vuonna.

– Olen tainnut olla kolme kertaa kuudes valtakunnallisessa taitokilpailussa. Piste-erot ovat olleet todella pienet.

Tuuli oli mukana jo viime kaudella Ilveksen C-tyttöjen SM-kultaryhmässä.

– En paljon perusta taitokisoista. Joukkueen menestyminen on kaikista kivointa.

Ahveniston koulun ysiluokalle syksyllä menevä Tuuli seuraa arvokisoja tarkasti.

– Espanja on suosikkijoukkueeni. Xavi oli suosikkipelaajani, mutta hän ei ole enää mukana kisoissa. Islanti on ollut kisojen suurin yllättäjä, sanoi Tuuli alkulohkojen jälkeen.

Isä-Tomi pitää Tuulia helppona valmennettava.

– Tuuli tekee sen, mitä sanotaan. Välillä keskustelemme jalkapallosta ja taktiikoista. Välillä hän antaa palautetta liioista neuvoista, isä naurahtaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset